Ziđin Majning donirao ogrevno drvo i meštanima Brestovca [VIDEO]

Kopmpanija „Srbija Ziđin Majning” (Serbia Zijin Mining) nastavila u Brestovcu realizaciju projekta „Topla zima” u okviru kojeg je za pedeset najugroženijih porodica u selima Slatina, Brestovac i Metovnica obezbedila po pet kubnih metara ogrevnog drveta.

Ogrevno drvo danas je stiglo u kuću Ramiza Miloševića u kojoj živi njih četrnaest, a svi se izdržavaju od jedne plate.

„Situacija je veoma teška, ali gledamo da se što više borimo. Veoma teško živimo, supruga i ja smo bolesni, da sin ne radi bilo bi još teže jer faktički on sve nas izdržava. Zato nam ova donacija kompanije Ziđin Majning mnogo znači i zaista im se zahvaljujemo”, kaže Milošević.

Donacija kineske kompanije stigla je i u dvorište Ivice Ćosića koji je vremenom oslepeo i živi sam od invalidske penzije.

„Pomoć kompanije mi mnogo znači, pogotovo po ovoj skupoći kada svaki dan nešto poskupljuje. Metar drva košta i do devet hiljada dinara, tako da kompanija Ziđin Majning ovako poklanja 45 hiljada dinara. Svaka čast i na ovoj donaciji i na humanitarnoj pomoći koju su ranije davali, znači puno”, ističe Ćosić.

Zamenik generalnog direktora kompanije „Srbija Ziđin Majning” Yang Yuankun kaže da isporuka drva za sada ide dobro, te da će ogrev sve porodice dobiti na vreme.

„Zaista se iskreno trudimo i želimo da sve porodice budu spremne za zimu. Teško je kada je neko star, bolestan ili sam kao Ivica ili kada ima ogromnu porodicu koju mora da prehrani kao Ramiz, a nema dovoljno novca. Veoma je teško, pogotovo sada kada su cene ogreva duplo veće. Zato smo se potrudili da nabavimo ogrev i pomognemo ovim porodicama koliko možemo. Nadamo se da smo olakšali i isporuku drva time što smo organizovali prevoz na kućne adrese”, naglašava Yuankun.

Projektom „Topla zima” obezbeđeno je 250 metara ogrevnog drveta, a kojih pedeset porodica će dobiti ogrev odredili su nadležni u savetima mesnih zajednica.

„Nije bilo lako odrediti ko će primiti donaciju kompanije Ziđin Majning. Zadovoljstvo nam je da radimo sa ovako odgovornom kompanijom, zajednički rešavamo probleme, a ovo nije prva pomoć koju nam pružaju”, kaže zamenik predsednika Saveta MZ Brestovac, Dragi Čorboloković.

Ukupna vrednost donacije je 2,5 miliona dinara, a od početka rada do sada Ziđin Majning je kroz razne vidove pomoći uložio više od 345 miliona dinara u razvoj društvene zajednice.