Ziđin organizovao imunizaciju za zaposlene u Boru i Majdanpeku

Radnici kompanije koja posluje u Boru i Majdanpeku pridružili su se masovnoj imunizaciji građana, koja je pre nepun mesec počela da se organizuje u oba grada, pa je vakcinacija svih onih koji su se dobrovoljno prijavili da u organizaciji Serbia Zijin Copper prime vakcinu počela  – danas. 

Foto: Gorica Tončev Vasilić (Serbia Zijin Copper)

Samo dan nakon što je u Srbiju stiglo još pola miliona vakcina kineskog proizvođača „Sinofarm“, a u Boru počela revakcijacija onih koji su prvu dozu cepiva protiv zaraznog virusa primili pre tri nedelje, Serbia Zijin Copper je posredstvom Sektora za bezbednost i zdravlje na radu ažurirala spiskove zaposlenih koji su izrazili želju da im kompanija organizuje imunizaciju. 

U Boru je dosad vakcinisano oko 4.500 ljudi, a u opštini Majdanpek 1.150 i među njima je svakako veliki broj zaposlenih u Serbia Zijin Copper i članova njihovih porodica. Reč je o radnicima koji su sebe i svoje bližnje za imunizaciju ranije prijavili na e-portalu Vlade Srbije. Za one koji se nisu opredelili za ovu opciju, a njih je oko 400, kompanija je, u saradnji sa Vladom Srbije, obezbedila dovoljne doze cepiva. 

Za zaposlene u borskom delu kompanije vakcinacija će trajati dva dana, 11. i 12. februara, obavljaće se u Domu zdravlja, počev od 7 časova, a obezbeđen je i prevoz. I radnici majdanpečkog ogranka Serbia Zijin Copper moći će da prime vakcinu danas i sutra, na punktu za imunizaciju pri tamošnjoj zdravstvenoj ustanovi „Dr Veroljub Cakić“. Vakcinacija je u Majdanpeku zakazana za 11 sati jer se, po rečima direktora majdanpečkog Doma zdravlja Dragana Fudulovića, u ranim jutarnjim satima obavlja revakcinacija onih koji su već primili prvu dozu vakcine.  

„Nadamo se da će masovna vakcinacija dodatno poboljšati situaciju, ali će sve Vladine i kompanijske preventivne mere zaštite od virusa iz predostrožnosti ostati na snazi do daljeg. Vakcina sigurno podiže bedem imuniteta, ali je virus i dalje prisutan. Zbog toga ćemo u kompaniji nastaviti da poštujemo i proveravamo primenu propisanih mera prevencije“, kazao je Jovica Radisavljević, direktor proizvodnje u Serbia Zijin Copper i predsednik Radne grupe za poslove rukovođenja i koordinaciju sprovođenja mera prevencije i kontrole.

„Kriva odsutnih radnika, zbog zaraze ili izolacije, ide nizbrdo. Međutim, ne smemo, niti možemo zbog toga da se opuštamo. Moramo se ponašati u skladu sa merama prevencije iako ćemo biti sigurniji kada se vakcinišemo“, podvukao je glavni inženjer u Serbia Zijin Copper Jiao Jianming.