Ziđin u Boru gradi trospratnu zgradu za kratkotrajni boravak i odmor radnika

4
3709

Kompanija Srbija Ziđin Koper (Serbia Zijin Copper) u ulici Zeleni bulevar u Boru gradi nestambenu zgradu za kratkotrajni boravak i odmor radnika.

Odeljenje za urbanizam, građevinske, komunalne, imovinsko-pravne i stambene poslove Gradske uprave u Boru odobrilo je investitoru Srbija Ziđin Koper iz Bora izvođenje radova na uklanjanju postojeće, bespravno izgrađene zgrade i izgradnje nestambene zgrade.

Predračunska vrednost radova iznosi 109.351.800 dinara bez PDV-a.

Novi objekat se gradi u krugu nekadašnje fabrike “Prerada metala” koja je kao deo Rudarsko-topioničarskog basena Bor proizvodila, između ostalog, vodomere.

Kako se navodi u dokumentaciji, zgrade će biti namenjena za kratkotrajan boravak i odmor radnika u funkciji industrijskog kompleksa ukupne spratnosti: prizemlje i tri sprata – (P+3), ukupne neto korisne površine 2.082,13 kvadratna metra i ukupne bruto razvijene građevinske površine 2.430,04 kvadrata.

Investitor ima obavezu plaćanja doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta u iznosu od 5.492.077,61 dinara.

(Bor030 / eKapija)4 KOMENTARA

 1. Da li neko u ovoj drzavi vodi racuna o kratkorocnim i dugorocnim planovima sa ovom kineskom firmom i uopste kinezima ili oni mogu da rade sta im padne na pamet u Srbiji

 2. Ja podrzavam dugotrajno useljenje kineskih drzavljanki u velikom broju i po selima i u gradovima.
  To su vredne radne zene posvecene porodici nisu podlegle zapadnim vrednostima pokupljenim iz drugorazrednih holivudskih filmova.Nisu narcisoidne bitcharke s cenom i milion dupeta i usta na fejsu i insta.
  U ostalom da ne vrede kao narod zar bi ih bilo milijardu?
  A ksenofobe lokalne da pitam gde se dede to tradicionalno srpsko gostoprimstvo?
  Nema ga utopljeno je u licemerni malogradjanski mentalitet.

 3. … zamalo da se pitaju i gradjani ponesto .. mozda na ovom portalu i retko na drugom mestu gde se moze cuti glas javnosti .. nije tajna i da ce mocna beogradska rent car firma autorentdoo biti dostupna gradjnaima bora .. ako nista makar ce gradjani imati neke servise kao beograd

 4. Da li si Sasa ikada upoznao kinesku zenu? Znas li kako se ponasaju ili kakav im je mentalitet i kultura? Kakve su naravi i ponasanje? Kakve su domacice? Malo je prodato unisteno sad jos i koreni geni da se izbrisu i kraj srbstva, Sramota. Sta se desava u zemlji Srbiji?

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime