Zimska služba u Boru spremna za prvi sneg [VIDEO]

Javno komunalno preduzeće „3. oktobar“ potpuno je spremno za predstojeće ledene dane. Nabavljene su dovoljne količine soli i rizle, a radnicima zimske službe je na raspolaganju tridesetak vozila i mašina.

Meteorolozi za naredne dane najavljuju mraz i temperature u minusu, a moguće su i prve snežne padavine. Nadležni u borskom komunalnom preduzeću poručuju građanima da ne treba da brinu jer su sve pripreme odrađene na vreme.

„Opštinska uprava je na vreme sprovela postupke javne nabavke za nabavku industrijske soli, tj soli za posipanje puteva i ulica u zimskim uslovima. Naručeno je 500 tona soli, a do sada je stiglo 400 tona. Ostatak ove naručene količine stići će u narednih 15 dana. Možemo biti zadovoljni, jer smo za ovu zimu naručili najveću količinu soli, u odnosu na prethodne godine. Uslišen je naš zahtev, jer se u Boru nikada ne zna kakva će biti zima. Najveći problem su nam ledeni dani i kada pada ledena kiša, pa moramo trošiti znatno veću količinu soli na dnevnom nivou. Od prošle godine na zalihama imamo 60 tona soli. Imamo i dovoljnu količinu rizle. Što se tiče vozila i ona su spremna. Ima još par sitnih intervencija na nekim vozilima, ali smo mi spremni. Noseće solane i raonici su postavljeni, tako da spremno čekamo prvi sneg, koji je najavljen, ističe Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3. oktobar“.

Ovom prilikom je još jednom upućen apel vlasnicima, da svoja vozila parkirana u uskim ulicama uklone, kako bi mehanizacija zimske službe, u narednim mesecima, mogla da očisti sneg u tim delovima grada i sela.