Živković: Da bojkotom sačuvamo svoje dostojanstvo

Predstavnici „Saveza za Srbiju“ (SZS) nastavili su u Boru kampanju za bojkot predstojećih parlamentarnih izbora zakazanih za 21. jun.

Oni su u direktnom kontaktu sa Boranima podsetili na razloge zbog kojih su se odlučili da ne učestvuju na izborima.

Irena Živković, predsednica Gradskog odbora „Stranke slobode i pravde“ (SSP) istakla je da je Savez za Srbiju još pre pandemije koronavirusa i proglašenja vanrednog stanja odlučio na bojkot izbora zbog nedostatka uslova da se oni održe fer i korektno.

„Tokom vanrednog stanja postalo je očiglednije da je Srbija duboko kriminalizovana država u kojoj institucije ne rade u korist građana, a da se zakoni selektivno poštuju. Ne postoji sloboda govora, sloboda mišljenja i sloboda medija, a samom tim ni sloboda izbora. Iz svih tih razloga ostajemo u bojkotu“, kazala je Živković.

Ona je dodala da je SSP zabrinut za sigurnost građana zbog koronavirusa koji je još uvek aktivan i predstavlja opasnost po zdravlje.

Živković je ocenila da su se organizacije koje učestvuju na izborima na to odlučile iz ličnog, a ne opšteg interesa i zarad osvajanja poslaničkih i odborničkih mandata.

„Pozivamo sve Borane da 21. juna ne izađu na biračka mesta, da vreme provedu sa porodicom i prijateljima i da bojkotom svi zajedno sačuvamo dostojanstvo koje nam je preostalo“, zaključila je predsednica SSP-a u Boru.