Živković: Dobijam pretnje zbog mog opozicionog delovanja

Predsednik odbora Stranke slobode i pravde u Boru, Irena Živković, podnela je Policijskoj upravi u Boru prijavu protiv osobe koja joj je fizički pretila na ulici dok je bila sa svojim maloletnim sinom. Prema njenim rečima, razlog pretnji je njeno opoziciono političko delovanje.

 

„Podneću prijavu protiv osobe koja mi je fizički pretila na ulici, i tok dok sam bila sa svojim maloletnim sinom. Ne želim da ističem ime i prezime te osobe, ali ukoliko se tako nešto nastavi, ubuduće ću javno saopštavati imena i prezimena tih ljudi koji mi prete“, poručila je Irena Živković.

Prema rečima Živkovićeve, pretnje je dobijala i u ranijem periodu.

„Poslednjih godina, zbog mog političkog delovanja, dobijam razne optužbe i uvrede od glasnogovornika aktuelne vlasti. Bilo je i pretnji o kojima do sada nisam govorila. Sve je to poprimilo takav obim i nivo da mislim da je potrebno da reagujem. Sada ću, kao što sam pomehula, prijaviti osobu bez iznošenja imena i prezimena u javnost, ali ukoliko se sa pretnjama nastavi, sve ću javno prezentovati“, rekla je Živkovićeva, dodajući da želi u Policijskoj upravi da se informiše dokle se stiglo sa prijavom koju je podnela novembra 2019. godine kada joj je preko društvenih mreža prećeno smrću. Prema njenom mišljenju, na tom slučaju niko ne radi i nema nikakvih novih informacija.