Živković: Policija u Boru nema isti tretman prema svim građanima, zakon se sprovodi selektivno

Povodom prekršajnih naloga zbog kršenja Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima koji su pristigli pojedinim učesnicima protesta u Boru, Irena Živković, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Boru obratila se Policijskoj upravi u Boru sa prigovorom na rad ove institucije.

Prethodne dve subote održani su protesti građana koji su na četvrtom kilometru blokirali kružni tok. Zahtevi protesta su bili rešavanje problema zagađenja u gradu, kao i pravilan rad državnih institucija.

Irena Živković kaže da su protesti samo posledica nerada državnih institucija, te da se kao apsurd ljudima koji su bili učesnici ovih protesta i tražili da institucije rade, stigli prekršajni nalozi zbog kršenja zakona, iako su  bili primorani na to upravo zato što ova država nije poštovala zakon i nije štitila njihove interese.

„Došla sam u Policijsku upravu Bor kao građanka Bora da pitam i da tražim da oni ispitaju o čemu se radi. PU U Boru radi selektivno, nema isti tretman prema svim građanima. Učesnicima protesta stižu novčane kazne, a ljudima koji su ugrožavali bezbednost učesnika protesta, a bili smo svedoci toga da se par automobila zaletelo u ljude, niko se ne obraća. Policajci u civilu bili su prisutni, videli su te događaje i nisu reagovali. Na osnovu tih togađaja, ja sumnjam da policija u Boru ima naređenje da prisustvuje protestima i da ne reaguje ni na koji vid nasilja, da ne štiti građane Bora. Tema razgovora sa zamenikom komandira biće da li policija reaguje po političkim naređenjima ili po zakonima Republike Srbije”, objašnjava Živković.

Ona je pozvala sve Borane, bez obzira na njihove političke opcije i stavove, da se obrate Stranci slobode i pravde i udruženju „Borani se pitaju” za pravnu pomoć i podršku ukoliko dobiju prekršajne naloge za ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju.