Živković pozvala na ujedinjenje

Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Boru održao je konferenciju za novinare i tom prilikom uputio poziv svim lokalnim organizacijama civilnog društva, političkim opcijama, kao i svim građanima da se ujedine u “odbrani Bora”.

Ovo je poslednji trenutak da se ujedinimo jer se u narednim mesecima odlučuje da li će Bor postojati ili ne. Pozivam sve građane da budu svesni opasnosti koje nam se dešavaju, a dešavaju se nama, ne nekome drugom. Ističem primer Zlotske reke! Ne presušuje tamo neka reka, već Zlotska reka iz koje svi mi dobijamo vodu za piće. Kada je reč o iseljavanju ljudi, iseljava se selo Krivelj, a to je nečija dedovina, to su naše komšije i prijatelji, nije to neko selo tamo u daljini. Isto i u Metovnici, ne pucaju zidovi nekih kuća od miniranja, već su to zidovi naših prijatelja i rođaka“, rekla je na konferenciji za novinare Irena Živković.

Živkovićeva je skrenula pažnju i na činjenicu da je Osnovno javno tužilaštvo u Boru ekspresno reagovalo nalogom za hapšenje mladića M.K. koji je nasrnuo na gradonačelnika Aleksandra Milikića i zapitala je zašto se ne reaguje istom merom kada građani Bora budu “poliveni arsenom, niklom, kadmijumom, živom”.