Živkoviću dva zlata

Strelac iz borske družine Metalac FOD Slobodan Živković osvojio je dve zlatne medalje, ekipnu i pojedinačnu, na šampionatu Srbije u gađanju vojničkom puškom.

Strelac iz borske družine Metalac FOD Slobodan Živković osvojio je dve zlatne medalje, ekipnu i pojedinačnu, na šampionatu Srbije u gađanju vojničkom puškom.
 
 
Na strelištu u Lazarevcu, Živković je sa 20 metaka ležeći zabeležio 181 krug i na bolju poslednju seriju (92 – 87) osvojio titulu, jer je i drugoplasirani Miroslav Šegrt iz novsadskog kluba ‘Radivoj Ćirpanov’ imao isti ukupni rezultat.

Bronza je pripala Goranu Vranovu iz Metalca FOD (Bor) sa 180 krugova. Učestvovala su 62 strelca.

Metalac FOD (Bor) je ubedljivo slavio u ekipnoj konkurenciji sa 523 kruga, ispred zrenjaninskog Bečekereka sa 511 i ‘Radivoja Chirpanova’ sa 509 krugova. Ukupno je bilo 15 ekipa.

Nadmetali su se i veterani. Šampionsku titulu u disciplini 10 metaka ležeći osvojio je Duško Kovačević iz ekipe ‘Radivoj Ćirpanov’, ispred Vladimira Jevtića (Crvena zvezda), nekadašnjeg dugogodišnjeg trenera naše proslavljene reprezentativke Jasne Šekarić, koji je imao 89 krugova od toga 10 centara i Borislava Cvetanovskog (‘Radivoj Ćirpanov’) sa 89 krugova, ali samo četiri centra.

U gađanju vojničkim pištoljem 20 plus 20 metaka, Saša Mudrinić iz beogradskog Akademca se, takodje, okitio ekipnom i pojedinačnom titulom. U pojedinačnom delu u konkurenciji 19 strelaca slavio je sa 351 krugom, ispred Saše Petrovića (Pančevo) sa 347 (46 centara) i Radeta Kovačevića (Partizan) sa 347 krugova (41 centar).

Akademac je do ekipnog zlata došao ubedljivo sa 1.025 krugova. Srebro je pripalo Pančevu sa 990 krugova, a bronza Partizanu sa 972 kruga.

 
Izvor: B92