Živorad Petrović ipak podneo ostavku

Predsednik opštine Bor, Živorad Petrović (SNS) na današnjoj konferenciji za novinare saopštio je da je ipak podneo neopozivu ostavku na mesto prvog čoveka grada bakra.

Petrović, koji je juče demantovao navode o ostavci, novinarima je ovoga puta istakao da je odluku o ostavci doneo “jer ne želi da krnji i ovako već narušeni ugled Srpske napredne stranke u Boru koju najviše voli, ceni i poštuje”.

Kako nema nameru da “ratuje sa partijskim kolegama” Petrović je istakao da će o svom radu izveštaj podneti Izvršnom odboru Srpske napredne stranke, čijim će članovima reći i šta je konkretno razlog njegove ostavke.

“Mislim da je za vreme mog mandata mnogo urađeno. Asfaltirali smo preko 60 kilometara seoskih i gradskih ulica, uradili četiri seoska vodovoda, renovirali gotovo sve osnovne i srednje škole u selima i gradu. Napravili smo dva prvoligaša u sportu i uradili mnogo toga za polulacionu i socijalnu politiku”, rekao je Petrović na konferenciji za novinare.

Ranije navode da će ostavku dati samo ako to od njega bude zatražila njegova stranka Živorad Petrović danas nije želeo da prokomentariše, kao ni detalje zbog kojih se odlučio na ovaj čin.

Smenu prvog čoveka Bora pre mesec dana zatražilo je 25 od ukupno 35 odbornika u borskoj Skupštini opštine, od kojih 18 Petrovićevih partijskih kolega.

Ostavkom Živorada Petrovića, automatski “padaju” i njegov zamenik Saša Vukadinović i članovi Opštinskog veća, a naslednik bi, koliko sutra, trebalo da bude izabran na vanrednoj sednici koju su, svojom inicijativnom za smenu predsednika, zakazali odbornici, potpisnici tog predloga.

U javnosti već neko vreme kao kanidat za predsednika opštine figurira Aleksandar Milikić, direktor Samačkog smeštaja i bivši prvi čovek JP “Borski turistički centar”. Milikić uživa i najveće poverenje naprednjaka, koji u borskom parlamentu imaju većinu, a tu funkciju bi obavljao do lokalnih izbora, koji bi trebalo da budu održani narednog proleća.