Živorad Petrović podneo ostavku

1
109

Živorad Petrović, predsednik opštine Bor, podneo je ostavku na tu funkciju, javljaju nacionalni mediji.

Politička kriza u opštini Bor nikako da se okonča, još od trenutka kada je 25 odbornika Srpske napredne stranke i njihovih koalicionih parnera, od ukupno 35 koliko broji Skupština opštine Bor, podnelo lokalnom parlamentu inicijativu za smenu prvog čoveka Bora.

Zahtev za smenu predsednika opštine potpisalo je 18 naprednjaka, ali i pojedini predstavnici opozicije i socijalisti. Kao obrazloženje su naveli da su “nezadovoljni radom predsednika opštine”. Po medijima se forsirala i priča o izvesnim Petrovićevim aferama, zapošljavanju bliže rodbine, nestanku džipa.

Iako se očekivalo da će i centrala naprednjaka dati svoj sud o tome, osim činjenice da je predat predlog za smenu Živorada Petrovića i sporadičnih izjava nekih od navodnih aktera ove političke krize, do izjašnjavanja odbornika o smeni predsednika opštine nije došlo.

U međuvremenu, sednica Opštinskog veća na kojem je trebalo da se razmatra, između ostalog, završni račun opštinskog budžeta za 2016. godinu, odlagana je nekoliko puta zbog – nedostatka kvoruma.

U prvim izjavama za štampu, Petrović je i sam navodio da je “čuo priče o svojoj smeni”, da ga je začudilo da se “predsednik opštine smenjuje putem medija”, ali i da će “podneti ostavku, ako mu tako bude rečeno iz vrha stranke”. To da će podneti ostavku ukoliko partija to bude zahtevala od njega potvrdio je nedavno i “Novostima” poručivši kolegama da “budu spremni na posledice”, jer će “mnogo nečistog veša isplivati u javnost” prilikom njihovog pokušaja da ga smene.

„Tačno je da sam podneo ostavku na funkciju predsednika opštine Bor – potvrdio je za Novosti Petrović. Uskoro ću javnost detaljno upoznati sa svim činjenicama zbog kojih sam se odlučio na taj korak. Verujem da, nakon toga, mnogima u najmanju ruku, neće biti prijatno”, navodi Živorad Petrović u nedeljnom izdanju “Večernjih novosti”.

Da li je ostavka posledica “naredbe sa vrha”, međutim, nismo uspeli da saznamo, jer je službeni telefon, još uvek aktuelnog prvog čoveka Bora, Živorada Petrovića, do zaključenja ovog teksta bio – nedostupan.1 KOMENTAR

  1. Gospodin Živorad Petrović, predsednik opštine Bor, podneo je ostavku na tu funkciju, nakon proganjanja više od godinu dana sa strane borskog age. Ovo pretpostavljam da i agi Sosi nije jasno ljudski, ukoliko poseduje, a sumnjam. Gospodin Petrović je njegov kadar i kažu rođak, on ga postavio za direktora Toplane, pa direktora RBN, pa svog savetnika i na kraju predsednika Vlade Bora. Gde je pukla tikva, kada je pomenuti Sosin kadar? Takođe, nije jasno kako ΛV na ovo klimnuo glavom, kada on lično menja Sosu sa (na)čela RTB Bor više od dve godine, a sada mu veruje, a sam mu zamerao da mu poturao lažne izveštaje-lagao ga o poslovanju RTB Bor sa profitima, a kada se uverio da su to sve gubici smrtno se uvredio. Izgleda da je umrla istina i RTB Bor polako, a sigurno, odumire, ne zna se kada, kao Đekna u filmskoj seriji.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime