Život sa najlepšim pogledom na svetu: Mustecići na Koveju uživaju u lepoti, gosti u dobrom zalogaju

Porodica Mustecić iz Zlota na svom imanju sa kojeg puca pogled na Malinik, prašumu, na nestvarne predele Lazarevog kanjona,  na reke Mikulj, Demižlok i Vej sastavnice Lazareve reke, na spektakularnom vidikovcu Kovej žive svoju turističku bajku.

Na Koveju Mustecići i zaista mogu da kažu da žive u raju. Ovo nestvarno mesto opčinjava već na prvi pogled. Svi koji ovde dođu očarani su prirodom, ali i gostoprimstvom domaćina, kao i gastronomskim specijalitetima, po porodičnim recepturama koje se prenose s kolena na koleno.

“Kad ovde dođu mogu da vide jednu prelepu panoramu Zlotskog kanjona, mogu da vide Malinik, Prašumu, da vide i probaju naša tradicionalna jela koja spremamo isključivo na vatri, da budu usluženi i sem prirode i lepote ništa drugo – mir i tišinu”, kaže na Zoran Mustecić pričaju o impresijama svojih gostiju.

Iako već treću godinu kao dobri domaćini pričaju priču o ovom kraju svim turistima koji stižu do njihovih vajata, pastirske i lepo uređene pojate, Mustecići se nadaju da će uz pomoć subvencija moći da do svog imanja obezbede gostima dobar put, a u samom domaćinstvu i još bolju uslugu.

 “Sa našeg imanja svi vidikovci su pristupačni bez ikakve planinarske veštine i planinarske opreme. Iz samog centra Zlot sela do našeg imanja može da se dođe isključivo terenskim vozilom ili pešice za sada. Nadam se da ćemo u nekoj budućnosti malo da to popravimo da bude malo pristupačnije i drugim ljudima i onima koji recimo nisu u stanju da pešače dugo, kojima je zdravstveno stanje malo načeto. Trudimo se i dajemo sve od sebe da koliko toliko održimo taj deo puta koji vodi do nas i do našeg imanja”, dodaje Zoran Mustecić.

Mustecići svojim gostima u dva objekta nude osam ležajeva, ali i veliki broj kamping mesta pogodan za podizanje šatora ili kampera posebno onih koji do Koveja, pomalo strmim i kamenitim putem mogu lako da dođu.

„Nudimo mir, tišinu, odmor. Interesovanje turista je sve veće i to posebno onih koji dođu sa strane, ali i ovih naših, domaćih“, kaže ovaj domaćin.

Do novih gostiju Mustecići uživaju u netaknutoj prirodi i pogledu od kojeg zastaje dah, na mestu gde su njihovi preci podigli ovu pojatu. Lazarev kanjon sa svojim lepotama iznova budi interesovanje ne samo gostiju, već i domaćina, prelepom florom i faunom, tajanstvenim stazama i bogazama, Pećinom, jedinstvenom prašumom, ali i vidikovcima oko samog imanja Mustecića, od kojih su planinari najlepši, nazvali imenom domaćinove kćerke, Petrina stena.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Turistički i kulturni potencijali Bora”, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.