Život u Srbiji: Troškovi veći od prihoda

1
61

Prosečni mesečni prihodi domaćinstva u Srbiji u prvom kvartalu 2015. godine iznosili su 58.800 dinara, a izdaci 60.295 dinara, saopštio je Republički zavod za statistiku.

dinari-2

Prihodi u novcu činili su 95,5 odsto ukupno raspoloživih sredstava domaćinstava, a 4,5 odsto su bili prihodi u naturi.

Najveći udeo u primanjima bili su prihodi iz redovnog radnog odnosa – 48 odsto, od penzija – 29,2 odsto, prihodi od poljoprivrede, lova i ribolova – 4,5 odsto i ostala primanja – 4,5 odsto.

U izdacima domaćinstava troškovi za hranu i bezalkoholna pića su iznosili 34,9 odsto, troškovi za stanovanje, vodu, električnu energiju, gas i ostala goriva bili su 17,1 odsto, za transport 9,3 odsto, ostale lične predmete i usluge 5,8 odsto, odeću i obuću 5,4 odsto, komunikacije 5,3 odsto, zdravlje 4,5 odsto i za opremu za stan i tekuće održavanje 4,5 odsto.

Kako je saopštio Republički zavod za statistiku, podaci su dobijeni anketom 1.611 domaćinstava.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Svaka čast Republičkom zavodu za statistiku SZS, statistika je nešto, a stvarnost malo drugaćija. U statistiku nije učla pojava snabdevanja građana i građanka iz kontejnera, izdržavanja od strane penzionera (što bi rekli prof. Pavle Petrović i ministar Vujović, penzionera od čije penzije još može da se otme) gladovanje. U Srbiji već počeli su da umiru od gladi, pre nedelju dana u Beogradu (van vode), ljudi neuhranjeni ne mogu ni da se šetaju. Druga je situacija, ako SZS gleda samo Jorgovanku, Bajatovića, Sašu Jankovića, Pavleta Petrovića, Krkobabića, penzionera i pevača Miroslava Ilića, borskog Sosu i njegovih penzionera na platnoj listi RTB Bor, biće stanje i bolje no što je prikazano. Neophodno je da Vučića neko od savetnika, pa makar i sa zapada, a ne iz zemlje, posavetuje da podigne standard. Pu…pu… skinuće penzije i plate, jezik da blagi Bog pregrizao, pogrečno će razumeti, nije tako učio!

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime