ŽKK Bor pojačan devojkom iz Partizana

Već u prvom prelaznom roku ženski košarkaški klub u Boru dobio je pojačanje, ni manje ni više, nego iz redova Partizana. Boranke su pojačane Anđelinom Radić, devojkom koja je veoma dominantna ispod koša, tj. na pozicijama četiri i pet.

Anđelina Radić

 

Nakon što je cele prošle sezone igrala za Partizan, Anđelina Radić je od prvog septembra zvanično igrač ŽKK-a Bor.

Anđelina Radić rođena je u Loznici, a košarkom je počela da se bavi 2007. godine u Hemofarmu (sada Vršac) i već prve sezone sa juniorkama je osvojila bronzanu medalju na turniru u Kovinu.

Za seniorski tim je debitovala u sezoni 2010/11, kada su Vrščanke osvojile dve srebrne medalje – na Kupu Milana Cige Vasojevića i u prvenstvu Srbije. Sezone 2011/12 sa seniorkama je osvojila nacionalni Kup i igrala u finalu državnog prvenstva.

Bila je i na širem spisku juniorske reprezentacije Srbije, a 2013. godine i na širem spisku U19 reprezantacije za Svetsko prvenstvo, koje se održalo u Litvaniji. Nakon toga potpisuje ugovor sa Partizanom.

Sada Anđelina igra za borski klub, s obzirom da od ove sezone ŽKK Bor igra u najvišem rangu takmičenja, te su pojačanja i više nego potrebna.

Nakon što su mnoge mlađe igračice ove godine otišle na fakultete, a Ivana Celić i Duška Nikitović vratile se u kragujevačku Šumadiju, pokrenuti su pregovori za dovođenje novih igračica.

Kako saznajemo, ženskom klubu je još neophodno da popuni rupe u sastavu na pozicijama tri i pet, te se do početka prvenstva, koje počinje polovinom oktobra, očekuju bar još dva pojačanja.