ŽKK „Bor“ poražen protiv ekipe „Partizana“, navijači prekinuli meč [FOTO]

Borske košarkašice izgubile su sinoć na domaćem parketu utakmicu 16. kola Prve ženske košarkaške lige Srbije protiv ekipe beogradskog ŽKK „Partizan“ rezultatom 66:75 (15:26, 15:20, 14:19, 22:10). Utakmica je odigrana uz jake mere obezbeđenja, a meču je prisustvovalo oko 2000 gledalaca.
jelena-jozic

Košarkašice ŽKK „Bor“ poražene su sinoć u izuzetno teškom meču protiv jake ekipe beogradskog „Partizana“.

Boranke su beogradskoj ekipi pružale izuzetno jak otpor, ali je uigranost gostujuće ekipe bila nenadmašna. U prilog tome govori i činjenica da je gostujući tim tokom tri četvrtine imao prednost. Međutim, boljom odbranom i organizovanijim napadima, Boranke su uspele da poslednju četvrtinu igre dobiju ubedljivo, rezultatom 22:10.

Ipak, vođstvo koje su košarkašice „Partizana“ napravile u prethodnim periodima igre bilo je nedostižno, pa je razlika ostala na plus devet za gostujući tim.

Najefikasnija u borskoj ekipi bila je Anđelina Radić (19 poena, 5 skokova i indeks efikasnosti 18), dok je kod ekipe ŽKK „Partizan“ najučinkovitija bila Janković B. (15 poena, 13 skokova i indeks efikasnosti 27).

Jake mere obezbeđenja

Utakmica je zahtevala visoke mere obezbeđenja, s obzirom na najavljeni dolazak grupe navijača „Partizana“, ali i najavljenu rekordnu posećenost. Utakmicu je obezbeđivalo nekoliko desetina policajaca i redara, a primetne su bile i rigoroznije kontrole na ulazima.

Prekid meča zbog bacanja predmeta na teren

U toku treće četvrtine, grupa navijača „Partizana“ prekinula je meč bacanjem računskih traka na teren. Prekid je trajao desetak minuta, a delegat utakmice zamolio je sve prisutne da ne ubacuju predmete na teren, jer će u suprotnom biti primoran da prekine meč.

ŽKK „Bor“: Vučković D., Poledica M., Jozić J., Petrović M., Popović J., Piljević A., Golubović T., Radić A., Filipović K., Stamenković K., Sulejman M., Spasojević M.

ŽKK „Partizan“: Vojinović J., Petković T., Vučković L., Dimitrijević D, Luković B., Šipkić M, Dimitrijević A., Jovanović J., Janković B., Milekić J., Miletić A., Prlja M.

Sudije: Radisavljević (KG), Zlatković (ZA), Rašić (KG).

 

[RFG_gallery id=’268′]