ŽKK „BOR“ U TEŠKOJ FINANSIJSKOJ SITUACIJI: Ostaje li Bor bez jedinog prvoligaša?

Nakon dobrih vesti da će borske košarkašice i u narednoj sezoni igrati u istom rangu takmičenja, kao grom iz vedra neba stigao je ultimatum Košarkaškog saveza Srbije (KSS) u kome se od ŽKK „Bor“ traži da do 22. septembra isplati dugovanja u iznosu od 87.125 dinara za FIBA licencu i prema Regionalnom košarkaškom savezu istočne Srbije (RKSIS). Zbog teške finansijske situacije i datog ultimatuma klub je zakazao hitnu Vanrednu sednicu Skupštine za 21. septembar.

zkk-bor-okk-sabac-2014

U ponedeljak 21. septembra od 20 časova biće održana hitna Vanredna sednica Skupštine ŽKK „Bor“ sa samo jednom tačkom dnevnog reda: „Donošenje odluke o učešću kluba u Prvoj ženskoj košarkaškoj ligi Srbije“.

Razlog ovoj sednici jeste ultimatum koji je ženskom klubu postavio KSS, a odnosi se na uplatu dugovanja.

Naime, KSS poslao je upravi kluba ultimatum u kome se navodi da ukoliko do 22. septembra ne bude isplaćeno dugovanje u iznosu od 87.125 dinara za FIBA licencu i prema RKSIS-u, klub će biti suspendovan.

Suspenzija podrazumeva da će klub biti izbrisan sa početne tabele, a njegovo mesto u Prvoj ligi zauzeće ŽKK „Šabac“. Ovakva odluka znači i zabranu registracije i licenciranja igračica, trenera i službenih lica, čime će klub biti onemogućen da u narednoj sezoni učestvuje u takmičenjima i to sa svim selekcijama.

Tom prilikom, u dopisu koji je ŽKK „Bor“ uputio svim medijima i gradskim strukturama odgovornim za sport, poziva se da svi koji mogu i žele da pomognu prisustvuju ovoj sednici i pruže podršku jedinom prvoligašu koga Bor u ovom trenutku ima.