Zlatna medalja za mladog borskog karatistu

Mladi borski karatista Mile Baraković osvojio je zlatnu medalju na Balkanskim školskim igrama, održanim ovog vikenda u Novom Sadu.

Baraković je u finalu kategorije borbi do 52 kilograma, savladao Evgeni Jordanova iz Bugarske.

„Ovo je do sada najveći uspeh karatiste iz Zlota koji je na ovom takmičenju branio boje Srbije i svoje škole. Posle četiri godine treniranja i dugih priprema u borskom Karate klubu „Sureido“ Mile je pokazao svoj talenat u pravo vreme pobedivši bugarskog takmičara u finalu, kaže u dopisu upućenom medijima, Nebojša Zahitović, trener u KK Sureido iz Bora.

„Prve balkanske školske karate igre“, u organizaciji Karate federacije Srbije i Balkanske karate federacije održano je u Novom Sadu od 10. do 12. novembra. Na takmičenju je učestvovalo oko 500 karatista iz devet balkanskih zemalja – Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Rumunije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Mađarske.

[box type=“info“ align=““ class=““ width=““]Tekst je deo projekta „Borski omladinski žurnal“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.[/box]