Zlatna medalja za zasluge za dr Nelu Mitić, pneumoftiziologa borske bolnice

5
1901

Načelnica odeljenja pneumoftiziologije Opšte bolnice Bor dr Nela Mitić odlikovana je Zlatnom medaljom za zasluge na ceremoniji upriličenoj povodom Dana držanosti Srbije.

Foto: Dimitrije Goll (Predsedništvo Srbije)

Ukazom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića odlikovano je 164 pojedinca, ustanova i udruženja.

„Hvala junacima našeg doba, koji su Srbiji mnogo dali i živeli ne samo za sebe, nego za nas. Dati Srbiji ne tražeći ništa za uzvrat, ugraditi svoje delo u njeno ime, žrtvovati se za nju – najviše je što neko za života može da uradi i zato Srbija odgovara zahvalnošću i najvećim priznanjem koje može da pruži. Njihova imena biće upisana u večnu knjigučasti, hrabrosti i hvale”, poručio je predsednik Vučić laureatima.

Pored dr Nele Mitić iz istočne Srbije odlikovani su i dr Slavko Babić iz Negotina, kao i dr Nena Čukić iz Zdravstvenog centra Zaječar.

Posthumno su zlatnom medaljom za zasluge odlikovani i dr Slaviša Nestorović, specijalista hirurgije, dr Slobodan Kazaković, specijalista psihijatrije, kao i Mirjana Vignjević, medicinska sestra-tehničar na odeljenju hirurgije negotinske bolnice.

Odlikovanja Republike Srbije predstavljaju najviši znak javnog priznanja koji se dodeljuje za izuzetne zasluge i dela od velikog značaja za Republiku Srbiju. Medalje za zasluge, zlatna i srebrna, dodeljuju se za izuzetne zasluge i postignute rezultate u svim oblastima života i rada.5 KOMENTARA

  1. Iskrena čestitka doktorki Neli Mitić iz Bora povodom uručivanja zlatne medalje za zasluge. Ova vest je kao melem na rani, jer o Boru u zadnje vreme se slušaju samo loše vesti. Dr Nela, na ovaj način, daje mladima putokaz za uspeh u radu, a da nije sve u parama. Srećno doktorka!

  2. Iskrena čestitka doktorki Neli Mitić iz Bora povodom uručivanja zlatne medalje za zasluge. Ova vest je kao melem na rani, jer o Boru u zadnje vreme se slušaju samo loše vesti. Dr Nela, na ovaj način, daje mladima putokaz za uspeh u radu, a da nije sve u parama. Srećno doktorka!

  3. Dokazi mogu da se vide u bolnici ko je koliko radio i da li dotična zaslužuje ordenje.
    Zašto dr Sneža nije dobila orden posthumno koja je život dala na poslu i radila, davala sve od sebe?! Sramota!!!

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime