Zlatna medalja za zasluge za dr Nelu Mitić, pneumoftiziologa borske bolnice

Načelnica odeljenja pneumoftiziologije Opšte bolnice Bor dr Nela Mitić odlikovana je Zlatnom medaljom za zasluge na ceremoniji upriličenoj povodom Dana držanosti Srbije.

Foto: Dimitrije Goll (Predsedništvo Srbije)

Ukazom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića odlikovano je 164 pojedinca, ustanova i udruženja.

„Hvala junacima našeg doba, koji su Srbiji mnogo dali i živeli ne samo za sebe, nego za nas. Dati Srbiji ne tražeći ništa za uzvrat, ugraditi svoje delo u njeno ime, žrtvovati se za nju – najviše je što neko za života može da uradi i zato Srbija odgovara zahvalnošću i najvećim priznanjem koje može da pruži. Njihova imena biće upisana u večnu knjigučasti, hrabrosti i hvale“, poručio je predsednik Vučić laureatima.

Pored dr Nele Mitić iz istočne Srbije odlikovani su i dr Slavko Babić iz Negotina, kao i dr Nena Čukić iz Zdravstvenog centra Zaječar.

Posthumno su zlatnom medaljom za zasluge odlikovani i dr Slaviša Nestorović, specijalista hirurgije, dr Slobodan Kazaković, specijalista psihijatrije, kao i Mirjana Vignjević, medicinska sestra-tehničar na odeljenju hirurgije negotinske bolnice.

Odlikovanja Republike Srbije predstavljaju najviši znak javnog priznanja koji se dodeljuje za izuzetne zasluge i dela od velikog značaja za Republiku Srbiju. Medalje za zasluge, zlatna i srebrna, dodeljuju se za izuzetne zasluge i postignute rezultate u svim oblastima života i rada.