Zoo vrt prezimio zimu [FOTO]

Prvim zracima sunca, pored Borana, obradovali su se i stanovnici zoo vrta.

lavici

Uprava i radnici zoološkog vrta spremno su dočekali zimu, hrana i ostale potrebštine su obezveđene na vreme i nije bilo većih problema tokom ledenih dana.

kopitari

Antilopa, zebra i ptice, kojima ne odgovara hladnoća, su premeštene u spremljene objekte u okviru životinjskog parka, kako bi imale odgovarajuće uslove za život.

jagoda

Sneg i hladnoću su najbolje podneli vukovi, kojoti i medvedi, ističe direktor zoo vrta, Borislav Milovanović. On takođe navodi da su se snegu veoma obradovale i lavica Mara i tigrica Jagoda.

direktor-mara

Male lavice su još uvek u zatvorenom prostoru u sklopu zoo vrta, dobro napreduju, porasle su, ali više nisu za maženje pošto polako postaju zveri. Za par meseci će već morati da dobiju svoj kavez jer će im prostor buduće veterinarske stanice postati tesan, rekao je direktor.

lavic

Kako je prilikom naše posete bilo lepo vreme, većina životinja je bila napolju. Direktor navodi da se i broj poseta porastao sa povećanjem temperature. Broj poseta do sredine januara bio oko 1000, što je za ovaj period zadovoljavajuće.

jelen