Zoološki vrt u Boru bogatiji za još jednu vrstu

0
68

Zoološki vrt u Boru bogatiji je za još jednu vrstu i u pitanju je par rakuna koji se od jutros mogu videti u svom novom staništu.

rakuni-zoo-vrt

“Zoološki vrt je u toku 2015. godine dosta prijatnih iznenađenja priuštio našim stalnim posetiocima i sugrađanima. Kao što smo nedavno obećali, stigla je još jedna nova vrsta i u pitanju su rakuni, ženka Kika i mužjak Đole”, rekla je portparol JP “Zoološki vrt” u Boru Slađana Savić.

Ova vrsta životinja je poklon iz donacija beogradskog zoološkogo vrta, zahvaljujući kojima borski i postoji, jer je 90 odsto životinja iz njihovog vrta.

“Nove vrste životinja stigle su pre nedelju dana ali je bilo neophodno da budu u karantinu kako bi se adaptirale i kako bi se odmorile od dugog i napornog puta. Ali od jutros su veseli u svom novom staništu”, izjavila je Slađana Savić.

Jedinke su stare oko godinu i po dana. Iz borskog zoološkog vrta veruju da će biti izuzetna atrakcija najmlađim posetiocima.

Prema rečima portparolke, zoološki vrt u Boru uskoro sprema još jedno iznenađenje.

Zoološki vrt u Boru je u novembru zabeležio 60 odsto veću posetu nego istog meseca prošle godine, zahvaljujući dobrim vremenskim prilikama ali i novim životinjskim vrstama koje su dobili.

Do kraja novembra radno vreme ostaće nepromenjeno, od 10-17 h, dok će u decembru preći na zimsko računanje vremena. Radno vreme će tada biti od 10-15 h, javljaju iz zoološkog vrta Bor.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here