Zoološki vrt u Boru obeležio 11 godina postojanja

Zoološki vrt u Boru obeležio je 11 godina postojanja. Tradicionalno, ulaz se nije naplaćivao, a obeležavanju 11. rođendana borskog Zoo vrta prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, javnih preduzeća i ustanova, kao i saradnici i prijatelji vrta.

Borski Zoološki vrt otvorio je Vuk Bojović 8. decembra 2011. godine kada se ovde nalazilo svega 50 vrsta životinja i samo 65 jediniki. Jedanaest  godina kasnije, ističe PR Zoološkog vrta u Boru Slađana Savić, ovaj vrt nastanjuje više od 70 vrsta životinja i preko 130 jedinki.

„Mislim da je to jasan pokazatelj da ljudi koji vode ovaj vrt i ovde rade to obavljaju kako treba. Istakla bih da Zooloških vrt u Boru ne bi ovako dobro poslovao sve ove godine da nije imao podršku grada Bora”, kazala je Savić.

Grad Bor će, kaže zamenik gradonačelnika Milivoje Janošević, kroz budžet za narednu godinu, odvojiti sredstva za ono što je potrebno Zoološkom vrtu.

„Dan koji obeležavamo je veliki za grad Bor. Znam da vodite računa o životinjskom svetu koji je ovde nastanjen, kao i o deci koja su najbrojniji vaši posetioci, a drago mi je i što imate dobru sa radnju sa drugim zoološkim vrtovima u Srbiji. Imaćete našu punu podršku.  Svaka vam čast za ovih 11 godina i želim vam da slavite još mnogo godina”, poručio je Janošević.

Kao jedan od četiri zoološka vrta u Srbiji, borski Zoo vrt, smatra pomoćnik gradonačelnika, Boban Stojanović, pruža izuzetan dobrinos našoj turističkoj ponudi.

U narednom periodu očekuje se i povećanje broja vrsta, te će posetioci imati priliku da vide nove, zanimljive vrste divljih životinja.