Zorana Mihajlović na sastanku sa načelnicima upravnih okruga: Za transportnu infrastrukturu preko 10 milijardi evra

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa načelnicima svih upravnih okruga o novom investicionom ciklusu i infrastrukturnim projektima koji će se realizovati na teritoriji cele zemlje.

Foto: Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture (www.mgsi.gov.rs)

Na sastanku u Dimitrovgradu, kome je prisustvovao i načelnik Borskog upravnog okruga, Vladimir Stanković, ministarka Zorana Mihajlović je istakla da će država uložiti značajna sredstva u saobraćajnu infrastrukturu i pohvalila dobru saradnju koju Ministarstvo ima sa načelnicima upravnih okruga.

„Osim o tekućim projektima razgovarali smo pre svega o novom investicionom ciklusu vrednom više od 10 milijardi evra koji država pokreće i koji je vezan za transportnu infrastrukturu. Ove godine počinjemo izgradnju nekoliko novih auto-puteva i rekonstrukciju regionalnih pruga. Od septembra će celo ministarstvo biti na terenu da gradovima i opštinama predstavimo velike projekte koje pokrećemo – od Moravskog koridora, preko auto-puteva Sremska Rača-Kuzmin, Ruma-Šabac-Loznica, Preljina-Požega i auto-puta Niš-Merdare-Priština”, izjavila je Mihajlovićeva.

Ministarka je dodala da svi novi zakoni koje je država donela sprovode se u saradnji sa načelnicima okruga a problemi rešavaju zajednički, jer je tako uspeh zagarantovan.

Foto: Nišavski upravni okrug (ww.nis.okrug.gov.rs)

Mihajlovićeva je pre deset dana, prilikom posete Zaječaru potvrdila da je počela izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju brze saobraćajnice od Paraćina, preko Boljevca do Zaječara sa krakom prema Boru.

„Već se radi na projektno tehničkoj dokumentaciji za brzu saobraćajnicu Paraćin – Zaječar i nadamo se da sledeće godine možemo da razgovaramo o načinima finansiranja“, kazala je tada Ministarka.

Procenjuje se da bi vrednost ove saobraćajnice mogla da bude između 450 i 600 miliona evra.