ŽORK „Bor Zijin Copper” vicešampion Srbije u rukometu

Ženski omladinski rukometni klub „Bor Zijin Copper“ osvojio je drugo mesto na Državnom prvenstvu u rukometu u kategoriji uzrasta do 16 godina koje je održano u Šapcu. Tim povodom organozovan je doček ovih 15 devojaka na platou Ustanove sportski centar „Bobana Momčilović“.

Sama činjenica da su došle do Državnog prvenstva i do dvanaest najboljih u Srbiji je odlična stvar, ali, kako kaže trener vicešampionki, Jelena Kostić, drugo mesto u državi je najveći uspeh u istoriji ŽORK „Bor Zijin Copper”.

„Kao ekipa smo izuzetno zadovoljne. Iza sebe smo ostavili deset ekipa. Imale smo izuzetno jake utakmice koje su u određenim trenucima bile veoma neizvesene, ali smo, na kraju, izborile finale. Žao nam je što u finalu nismo uzele zlato, ali smo prezadovoljne što smo uopšte došle do medalje. Naredne godine se nadamo zlatu, uvek idemo lestvicu više, a na tome ćemo, svakako, vredno raditi”, ističe Kostić.

Rukometašica ŽORK „Bor Zijin Copper”, Natalija Jonović izabrana je u najbolju postavu Državnog prvenstva.

„Želela bih najpre da se zahvalim trenerima, Upravi kluba i celoj ekipi koja nas je spremala jakim treninzima za ovo Državno prvenstvo, koji su pokazali da možemo da „izguramo” sve četiri utakmice koje smo igrale. Ovo je divno iskustvo i neverovatan je osećaj. Smatram da smo definitivno zasluženo došle do ovog mesta jer smo uložile mnogo truda i rada. Ponosna sam na svoje devojke koje su svojim zalaganjem, željom, a prvenstveno istrajnošću, došle do drugog mesta”, naglašava Jonović.

Vicešampionke je na platou ispred Ustanove sportski centar „Bobana Momčilović Veličković” dočekao i član Gradskog veća grada Bora, Marko Nikolić.

„Drago mi je što imam priliku da vas, ispred Gradske uprave Grada Bora, dočekam i čestitam vam na ovom velikom uspehu. Za rukomet, pogotovo ženski, ovo nije ništa novo, tako da mi je drago što ste osvojile ovu medalju i želim vam da sledeće godine budete još sjajnije, odnosno zlatne, a naše je da nam u tome svemu pomažemo”, kaže Nikolić.