Žuti meteo alarm u Boru, moguće pogoršanje vremena

0
42

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ) u istočnoj Srbiji danas je žuti meteo alarm, što znači da je vreme potencionalno opasno, dok se sutra očekuje pogoršanje.

kisa-glavna-ulica

Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima.

Narandžasti meteo alarm očekuje se 3. maja, što znači da je vreme opasno. Prognoziraju se opasne vremenske pojave takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Neophodno je i pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

U Boru se u utorak, 3. maja, očekuje jaka kiša tokom celog dana. Maksimalna dnevna temperatura biće do 10 °C, a subjektivni osećaj od 1 do 6 stepeni.

Kako prenosi Tanjug, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je, zbog najavljenih velikih padavina, pozvala preduzeća i agencije iz svog resora da preduzmu preventivne mere i budu spremni da reaguju u slučaju poplava.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime