ZVANIČNO: Grupa „Kerber“ na dočeku Nove godine u Boru

Za doček Nove godine u amfiteatru Doma kulture u Boru nastupiće niška rok grupa „Kerber“, potvrdili su danas organizatori.

Tradicija oragnizovanog dočeka Nove godine u Boru biće nastavlja i na ulasku u 2019.

Borani će sa svojim gostima u najluđoj noći moći da uživaju na novogodišnjem koncertu legendarnog sastava „Kerber“ koji će početi u 22 sata.

„Kerber“ je jedan od najznačajnijih rok sastava nekadašnje Jugoslavije. Grupa je nastala 19 81 godine, a na velika vrata jugoslovenske rok scene ušla je 1983. godine pobedom na prestižnom Omladinskom festivalu u Subotici, gde su pre njih afirmisali bendovi poput „Idola“, „Filma“ i drugih.

Naziv je grupa dobila po mitskom troglavom psu, čuvaru ulaza Hada. Prema rečima članova benda, nije slučajno da su „trojnu osovinu“ grupe činili Goran Šepa Gale (vokal), Tomislav Nikolić Tomica (gitara) i Branislav Božinović Bane (klavijature).

Neki od hitova „Kerbera“ su „Ratne igre“, „Ne mogu zaspati“, „Hajde da se volimo“

Doček Nove godine upotpuniće veliki ponoćni vatromet.

Organizacija centralnog gradskog dočeka 2019. godine poverena je Centru za kulturu, a grad Bor je iz budžeta za ovu namenu izdvojio 2,3 miliona dinara.

Na konferenciji za novinare u Skupštuni grada Bora najavljeno je da će u Boru na dočeku „srpske“ Nove godine nastupati Miroslav Ilić u pratnji orkestra Miše Mijatovića, čiji će koncert u hali Sportskog centra sponzorisati kompanija „Rakita“.