Zvanično otvorena kupališna sezona na Glavnoj plaži Borskog jezera, dežuraju spasioci i medicinske ekipe

Kupališna sezona na Glavnoj plaži Borskog jezera zvanično je počela u četvrtak 20. juna. Na ovoj plaži će do kraja sezone dežurati spasilačka služba, a posetiocima će svakodnevno biti dostupni i medicinski timovi.

Radno vreme kupališta je svakog dana od 11 do 19 sati. Članovi Udruženja spasilaca na vodi Srbije će dežurati sa dva do četiri spasioca, u zavisnosti od posete i vremenskih uslova.

Zbog rekonstrukcije bazena i izgradnje prvog dela Akva parka, očekuje se povećan broj posetilaca na Borskom jezeru, pa iz Sportskog centra Bobana Momčilović Veličković apeluju na kupače da se pridržavaju obeleženih sigurnosnih zona u vodi.

U pripremi za kupališnu sezonu učestvovali su i članovi Vaterpolo kluba Bor, koji su obeležili kupalište i postavili bove.

Ivana Lukić, v.d. direktora Sportskog centra, pozvala je kupače da poštuju radno vreme i pravila ponašanja kako bi sezona protekla bez incidenata.

„Završene su sve pripreme za sezonu. Trava oko plaže je pokošena i očišćena. Bezbednost je naš prioritet. Deca su svakako na prvom mestu, ali apelujemo na sve kupače da poštuju radno vreme, kada su spasioci i medinske ekipe tu i kada mogu da im pomognu,“ kazala je Lukić.

Kupališna sezona na Glavnoj plaži Borskog jezera trajaće do 31. avgusta.