Planina Crni vrh

Planina Crni vrh od Bora je udaljana 30 kilometara. Najviši vrh se nalazi  na 1043 metara nadmorske visine. Skijalište raspolaže uređenom ski-stazom dužine 920 metara, jednim od najbržih ski-liftova u Srbiji, koji može da preveze 1200 osoba na sat, planinskim domom i svim tehničkim sredstvima za uređenje i održavanje skijaške staze.

Crni vrh

Planinski masiv Crni vrh veoma je bogat kvalitetnim šumama, posebno bukovom. Blizina asfaltnog puta Bor – Žagubica, prijatna planinska klima sa dubokim snežnim pokrivačem koji se zadržava gotovo do maja, bujno zelenilo i čist planinski vazduh učinili su da ova planina postane primamljiva za mnoge goste.

crnivrh-zicara-2012

Značaj Crnog vrha za razvoj planinskog turizma, ne samo u borskoj opštini, nego i u čitavoj Srbiji, do punog izražaja će doći kada za par godina bude završen turisticki centar “Crni vrh”, koji će zahvatati površinu od oko 210 hektara.

crni vrh bor skijanje

Izgradnjom hotela “Jelen – Hyatt Regency” visoke kategorije sa oko 850 postelja, apartmanskog naselja, klizališta, teniskih i terena za mini golf, sportske hale i heliodroma, prirodne lepote ove planine  postale bi dostupne i najprobirljivijim gostima iz sveta. Međutim, izgradnja je nakon 2000. godine potpuno stala. Za ponovno pokretanje gradilišta potrebna je velika investicija, a gotovo je sigurno da bi ovaj hotel mogao biti ponos čitave Srbije.