Na Borskom jezeru održan turnir „Odbojka iz bloka“ [FOTO]

Humanitarni turnir u odbojci na pesku „Odbojka iz bloka“ u organizaciji udruženja „Srbi za Srbe“ održan je prošle subote na terenima ispred kafea „Plaža“na Borskom jezeru.

Na prvom turniru održanom u Boru od kotizacija, dobrovoljnih priloga i sponzora prikupljeno je tačno 218.710 dinara. Sredstva će preko humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ biti preusmerena onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Učešće na turniru uzelo je 18 ekipa, od kojih je tri bilo iz Zaječara.

Prvo mesto zauzelo je tim „Nikad nikom izvini“ iz Bora koji je u finalu savladao zeječarski „Timok“.

Posle velike borbe do bronzane medalje su došle mlade borske odbojkašice iz ekipe „Todorci“.

Turnir je začinilo takmičenje u bacanju kamena s ramena u kome se oprobalo 15 takmičara. Najbolji hitac je „ispalio“ Milan Mladenović – Buca, koji apsolutno zasluđeno osvoijio zlatnu medalju. Drugo mesto je zauzeo Aleksandar Ilić, dok je treći bio Lazar Adamović.

Kako bi turnir mogao da se okarateriše kao uspešan, svoj pun doprinos su dali sponzori – „Pine Tree Caopital“, „K and M Engineering“, „Bortravel“, „Toys“, „Nives“ i „Aspit“.

Organizatori najavljuju da će i u buduće organizovati slične humanitarne akcije u Boru.

Pomoć za više od 2.000 porodica i skoro 13.000 dece

Od 2006. godine humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ u akcijama širom sveta prikupila je gotovo 4 miliona evra i pomogla 2.308 porodica i 12.922 deteta.

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:203018090927'.