Štab za vanredne situacije: Dojave o bomabama u borskim školama lažne

Štab za vanredne situacije grada Bora zasedao je povodom lažnih dojava o postavljnim bombama u osnovnim školama na teritoriji grada Bora.

Policijska uprava u Boru je, kako kaže gradonačelink Bora i komandant Štaba za vanredne situacije grada Bora, Aleksandar Milikić, reagovala odmah nakon dobijenih informacija, te je u 21 objektu izvršen kompletan pregled i utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi.

„Prema informacijama koje sam dobio od direktora i zaposlenih u školama, ljudi iz Policijske uprave su vrlo profesionalno, odgovorno i brzo reagovali na informacije koje su dobili. Utvrdili su da se radi o lažnoj dojavi, a ono što je osnov toga jeste stvaranje panike i straha među građanima Bora. Siguran sam da će Policijska uprava u Boru svoj posao, kao i do sada, obavaljati vrlo odgovorno i da su već preduzeli određene mere. Osnovna mera je ta da će preventivno pojačati kontrolu na svim ključnim tačkama na teritoriji grada Bora i u svim obrazovnim ustanovama”, ističe Milikić.

Prema rečima načelnika Policijske uprave u Boru, Branisalava Stojadinovića, škole u Boru su bezbedne, a u narednom periodu organi reda će biti maksimalno angažovani na radu u blizini škola i to od strane policije opšte nadležnosti, saobraćajne policije i kriminalističke policije, tako da roditelji i deca mogu da budu spokojni, a nastava može da se odvija redovno.

Na današnjoj sednici Štaba za vanedne situacije donet je i Zaključak da ubuduće gradsko šetalište bude zatvoreno čvrstim preprekama radi povećanja bezbednosti Borana.

Gradonačelnik je poručio građanima Bora da će Grad Bor i Štab za vanredne situacije maksimalno odgovorno i predano raditi svoj posao i da neće dozvoliti da se bilo ko oseća nebezbedno.