U čast Bobane Momčilović Veličković: Beogradski kamerni orkestar i violinista Miloš Petrović održaće koncert u Boru

U petak, 27. oktobra, u sali borske Muzičke škole „Miodrag vasiljević“, sa početkom u 19 sati, Beogradski kamerni orkestar i violinista Miloš Petrović će održaće koncert u čast Boranke Bobane Momčilović Veličković, nekadašnje reprezentativke Srbije u streljaštvu.

Beogradski kamerni orkestar je osnovan 2021. godine od strane rukovodioca i koncertmajstora Miljane Popović Materni. Pod vođstvom dirigenta i umetničkog rukovodioca Danijela Gajsa, i uz stalno gostujućeg koncertmajstora i solistu Stanka Madića, orkestar je brzo stekao svetsko priznanje i ugled.

Čast da orkestar nastupa dve godine zaredom na internacionalnom festivalu u Briksenu (Italija) kao i Božićnim koncertima „Zimska priča“ u Hamburgu u jednoj od najprestižnijih sali sveta – Elbphilharmonie, svedoče o visokom nivou muzičkog izvođaštva i umetničke izražajnosti orkestra.

Beogradski kamerni orkestar je od decembra 2022. godine rezidentni orkestar Kolarčeve zadužbine u Beogradu, naše najeminentnije sale u Srbiji, što dodatno potvrđuje njihovu ulogu u obogaćivanju muzičke scene Srbije i šire.

Organizatori koncerta su Ministarstvo kulture Republike Srbije, Ustanova „Centar za kulturu grada Bora“ i OMŠ „Miodrag Vasiljević“ Bor. Ulaz je besplatan.