3D projekcije animiranog filma “Dambo” i “Helboja” u borskom bioskopu

Tokom 20. i 21. aprila Borani će na repertoaru bioskopa Zvezda u Boru moći da ponovo pogledaju film “Balkanska međa”, ali i druga ostvarenja, kao što su film “Groblje kućnih ljubimaca” i 3D projekciju “Damba”.

Repertoar bioskopa Zvezda za 20. i 21. april:

  • 16 sati: 3D animirani film “Dambo”
  • 18 sati: “Groblje kućnih ljubimaca”
  • 20 sati: “Balkanska međa”

Cena ulaznice za sve projekcije iznosi 250 dinara.

Dambo (Dumbo)

Dužina trajanja filma: 113 minuta
Žanr: Porodična avantura
Uloge: Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green, Alan Arkin, Finley Hobbins, Nico Parker
Uloge u sinhronizaciji: Nebojša Milovanović, Dragan Mićanović, Milenko Pavlov, Nina Janković, Marko Baćović, Andrea Josić, Danilo Arnautović, Bojan Krivokapić, Nebojša Kundačina, Miloš Vlalukin, Đorđe David
Scenario: Ehren Kruger
Režija: Tim Barton
Režija sinhronizacije: Jana Maričić

O filmu: Iz studija Dizni i od vizionara, čuvenog reditelja, Tima Bartona, stiže nam potpuno nova, igrana avantura DAMBO, inspirisana voljenim klasikom koji slavi različitost, u kome se neguje porodica i u kome snovi lete. Vlasnik cirkusa (Deni de VitoMilenko Pavlov) angažuje bivšu zvezdu Holta Fariera (Kolin FarelNebojša Milovanović) i njegovu decu da se staraju o novorođenom slončetu, čije ga ogromne uši čine predmetom ismevanja u cirkusu koji se već bori za opstanak. Ali, kada oni otkriju da Dambo može da leti, cirkus se vraća na velika vrata i privlači ubedljivog preduzetnika Vandevira (Majkl KitonDragan Mićanović) koji skuplja neobične debelokošce za njegov novi, veći od života šou. Dambo će se vinuti do novih visina zajedno sa šarmantnom i spektakularnom umetnicom Kolet Maršant (Eva GrinNina Janković), dok Holt ne sazna da se ispod platna cirkusa kriju mračne tajne.

Groblje kućnih ljubimaca (Pet sematary)

Dužina trajanja filma: 100 minuta
Žanr: Horor
Uloge: Jason Clarke, John Lithgow, Amy Seimetz
Scenario: Jeff Buhler
Režija: Kevin Kölsch i Dennis Widmyer

O filmu: Zasnovan na originalnom horor romanu Stivena Kinga, film GROBLJE KUĆNIH LJUBIMACA prati Dr Luisa Krida (Džejson Klark), koji nakon što se preseli sa svojom ženom Rejčel (Ejmi Sajmic) i njihovo dvoje male dece iz Bostona u ruralni Mejn, otkriva misteriozno groblje sakriveno duboko u šumi nedaleko od nove porodične kuće. Kada se desi tragedija, Luis će se obratiti za pomoć svom neobičnom komšiji Džudu Krendelu (Džon Litgou) i tada počinje lančana reakcija opasnih događaja koji će osloboditi neshvatljivo zlo koje donosi zastrašujuće posledice.

Balkanska međa (The Balkan Line)

Dužina trajanja filma: 130 minuta
Žanr: Akcija, ratni
Uloge: Anton Pampušni, Milena Radulović, Miloš Biković, Aleksandar Radoičić
Scenario: Andrej Anajkin, Ivan Naumov, Natalija Nazarova
Režija: Andrej Volgin

O filmu: Neposredno posle ratnog plamena u Bosni, na Balkanu raste novo žarište. Sukobi Srba i Albanaca na Kosovu nekontrolisano rastu, srpske snage pokušavaju da potisnu “Oslobodilačku vojsku Kosova”. Međunarodna zajednica optužuje vladu u Beogradu za prekomernu upotrebu sile i bez saglasnosti Ujedinjenih nacija NATO počinje bombardovanje Srbije.

Inspirisan ovim istorijskim događajem, film “Balkanska međa” prikazuje nam tajnu operaciju grupe ruskih specijalaca koja iz Moskve dobija naređenje da pre NATO trupa zauzme aerodrom “Slatina” u Prištini i zadrži ga dok ne stigne pojačanje. Dok se čeka pojačanje ruskog bataljona stacioniranog u Bosni, specijalni tim predvođen Andrejem Šatalovim (Anton Pampušni) i Bekom Ethoevim (Jurij Kucenko) kojima se pridružuje pripadnici MUP-a Byk (Miloš Biković) i Fadilj (Aleksandar Radojičić), vode nemilosrdni rat protiv komandanta albanske terorističke grupe Smuka (Aleksandar Srećković).