41. Međunarodni sajam turizma: Bor kao dobra destinacija za aktivan odmor

4
526

Na najvećoj sajamskoj manifestaciji u jugoistočnoj Evropi, 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, grad Bor i Turistička organizacija Bor predstavili su svoju sveukupnu turističku ponudu.

Uz izložbu fotografija sa najlepšim motivima Bora, ali i Borskog jezera, Lazareve pećine i Lazarevog kanjona, Brestovačke banje, Stola, Skijališta na Crnom vrhu i drugih atraktivnih destinacija u našem kraju, Turistička organizacija Bora pripremila je za Sajam turizma i novi katalog kojim predstavlja svoju ponudu turistima i putnicima namernicima, spremnih da u Boru i okolini aktivno provedu svoj odmor.

“Ove godine, na neki način, pokušavamo da našim ovde predstavljanjem konsolidujemo one turističke proizvode koji već lepo egzistiraju na turističkom tržištu, a naravno da promovišemo i neke nove sadržaje, koje, svakako, trebamo da još uobličimo i da ih, možda, kao konkretnije turističke proizvode prezentujemo na sledećoj manifestaciji”, kaže Bora Stanković iz Turističke organizacije Bor.

Da Bor nije samo grad bakra, već i sredina prelepih krajolika i atraktivnih kulturoloških i drugih sadržaja uverili su se i oni koji su prvi put pohodili grad, a takvih je iz godine u godinu sve više. Povećava se broj stacionarnih gostiju, pre svega, na Borskom jezeru.

Novi trend je, međutim, i želja turista da imaju više manjih odmora. Upravo u tim vikend odmorima Turistička organizacija vidi svoju šansu.

“Najveći trend se beleži u tim vikend turama i grupama kojima je cilj netaknuta priroda, kao što su planinari, određena udruženja. Interesovanje, svakako, procentualno postoji. Međutim, mislim da ne trebamo biti zadovoljni ovakvih procentom. Mi moramo da poradimo još više da tu brojku turista značajno povećamo”, ističe za Portal Bor 030 Bora Stanković.

Turistički poslenici Bora ponudili su turistima svoje uobičajene turističke sadržaje, kako u gradu, tako i u okolini. Izleti, vikend ture, obilazak prirodnih lepota Bora, poput Lazarevog kanjona, Lazareve pećine, Dubašnice, Stola, ali i druge atraktivne sadržaje.

I Hotel “Jezero”, koje je poslednjih godina ispunjeno gotovo do poslednjeg mesta, zahvaljujući ideji odmora uz vaučere nadležnog Ministastva, ponudilo je sve svoje sadržaje potencijalnim turistima i posetiocima 41. Međunarodnog sajma turizma.

“Sezona vaučera je već počela. Hotel “Jezero” je na 41. Međunarodnog sajmu turizma došlo da predstavi svoje prolećne i letnje akcije i da promoviše vaučere koje dodeljuje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Inače, zadovoljni smo kako funkcioniše ovo sa vaučerima, tako da očekuje istu, ako ne i bolju sezonu od prošle. U tu cenu koju plaćaju u hotelu, pored smeštaja i pansionske ishrane uključeni su i svi sadržaji hotela: zatvoreni bazen, sauna, slana soba, teretana, igraonica za decu i još mnogo dodatnih sadržaja”, kaže Miodrag Milovanović, šef recepcije i prodaje Hotela “Jezero”.

Ovogodišnju sajamsku manifestaciju otvorio je potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, koji je istakao da je minula sezona bila uspešna za turističke poslenike, te da je taj “rezultat postignut zahvaljujući velikom radu i trudu ogromnog broja ljudi, a ostvaren je dve godine ranije nego što je planirano Strategijom razvoja turizma”.

“Svesni smo da nismo destinacija za prvi odmor, ali smo odlična destinacija za drugi i treći odmor”, rekao je Rasim Ljajić i dodao da se 53 odsto turista na globalnom nivou odlučuju na takve vidove vikend odmora.

Inače, objedinjena  turistička ponuda Bora i okoline  predstavljena je na štandu Turističke organizacije u hali 4 Beogradskog sajma.

Posetioci se o turističkim potencijalima ovog kraja mogu upoznati do 24. februara, kada se završava ovogodišnja sajamska manifestacija.

4 KOMENTARA

  1. .😃😃😃😃..NIJEDAN REGION u svetu,Evropi…NIGDE…I NIKADA…nije razvio svoj turizam BEZ pripadajuceg AUTOPUTA,ŽELEZNIČKOG KORIDORA… Pa NECE NIKAD NI Isocns Srbija,Timicks krajina,Borski okrug i GRAD Bor….BEZ SVOG MULTIMODALNOG KORIDORA ISTOK (Crnomorskog koridora)
    Google Youtube / koridor istok ….😃😃😃 Ajde da nas ovi vecito isti ,lokalno -regionalni stratezi turizma,, NAUCE ..i napisu IME tog i regiona u svetu ili Evropi .. koji se TO USPEO … bez AUTOPUTA ,ŽELEZNIČKOG KORIDORA…😃😃 Alo ,,stratezi,,, zavrsite sa tim budjavim i istim bsjkama koje pricate vec 37 goduna….Bolje obavestite Borane…da li je tamo neki lik..na ovom Sajmu …razgovarao sa skoro svih 16 predstavnika Turistickih organizacija ..i sa celnicima mnogih od njih…npr .predsednikom Opstine Golupca g N.Mijovicem ,predsednikom Opstine NegotinV.Velickovicem,predsednicom Opstine Kucevo gdjom S.Bulutovic..i drugima…I SVI se slazu ..Da PRAVI RAZVOJ TURIZMA bez ovog koridora u Istocnoj Srbijimi Timockoj krajini.. NE POSTOJI.. Kao ni DEMOGRAFSKI,ni EKONOMSKI, ni SOCIJALNI..😃😃😃 A ovi ,,stratezi, bolje da odu u administraciju GRADA Bora i uzmu mape MS Koridora Istok..pa ih nalepe na ulaz i zsa stave na zid Turisticke organizacije u Boru… nego da pricaju ove iste vec decenijama mantre…😃😃😃 Da je pesma Kostane…vise bi dosadila …a ne ovi decenijski isti refreni ..😃😃😃 I Borani treba DA DOBRO ZAPAMTE …DA JE NJIHOV SAOBRSCAJNI KORIDOR : JEDINSTVENI I NEDELJIVI .: MULTIMODALNI…..TRANSEVROPSKI (TRANSKONTINENTALNI,Atlantik -Crnoo more) , …EVROREGIONALNI…. …INTERKONTINENTALNII (Evropa-Azija) kao i NACIONALNI ..saobracajni koridor Republike Srbije….Koji je naravno i REGIONALNI I LOKALNI. Tacka..Znaci JEDINSTVEN i NEDELJIV…A da ovaj njihov koridor NIJE : 1) POJEDINACNA , STATUSNO ODVOJENA DRUMSKA SAOBRACAJNICA NIZEG NIVOA OD AUTOPUTA 2) POJEDINACNI I STATUSNNO ODVOJEN ŽELEZNICKI KORIDOR NIZEG NIVOA….Sto znaci…Znaci vreme ovaca i sisanja je IZA NAS…😃😃😃 ….I neka oko TOGA dobro OTVORE OCI I USI…i smanje prszne price na minimum…da bolje cuju i vide ako i kada pocnu ..o SAMO REGIONALNOM PUTU ..I SAMO REGIONALNOJ PRUZI..Kakvih u ovom delu Jugoistocne Evrope,Balkana..u Srbiji..ima na desetine i desetine… Jer SVAKA takva prica je PERFIDNO, SKRIVENO I TOTALNO ..DEGRADIRANJE I DEVALVIRANJE njihovog ,,koridora zivota,,..A IMA ZASTO ..se ta perfidna metodologija pokusava da sprovede…….i ZASTO se ta prica ponovo siri po celom Regionu Istocne Srbije…😃😃😃…Ali dzabe…jer nema nista od toga…😃😃😃…A evo..Borani sada vec ZNAJU za tu perfidnu manipulaciju…
    A na to pitanje ZASTO … odgovori ZATO stizu uskoro …i sigurano…Čujem da im samo kasni 🚞…..nista ozbiljnije…😃😃😃

  2. ..a bilo bi super da i ovaj Portal…..koji TEK u zadnje vreme i NAJZAD sa potpunim pravom nosi ovo GRADSKI u svom imenu i naslovu ..jer je SADA Bor GRAD…pa je i ovaj Portal 030 stvarno GRADSKI…Objavi te ISTE mape…A posebno KRAK B..drumskog aspekta (AUTOPUTA) ovog JEDINSTVENOG I NEDELJIVOG MULTIMODALNOG KORIDORA…koji ce prolaziti.. da,,bacis kamen na njega od Novog gradskog,,…😃😃😁
    Evo npr..ako g.Mitrovica mrzi da ode do Graadske administracije ili do Borskog pravnog okruga…neka objavi one mape koje vec dosta dugo ima…A odmah potom dobija i nove ..na mail,Viber,Whats Up..Neka bira gde..A moze i na sve odjednom..kao i ranije…😁😁😁K pozz za kjude sa GRADSKOG Portala GRADA Bora 030 ..😁😁😁iz 🚞

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime