46. Gitarijada – Promocija biografije Depache Mode

0
24

Drugi dan 46. Gitarijade startovao je promocijom biografije najpopularnijeg svetskog elektronskog benda Dipeš Mod (Depeche mode) “Black Celebration”, autora Stiva Malinsa. U zaječarskom Irish pub-u o ovoj knjizi govorili su Srđan Stojiljković i Dejan Stojiljković, a njihovu muziku su predstavili kao period novog romantizma.

Biografija Dipeš Moda, autora Stiva Malinsa, napisana uz saradnju članova benda, pokriva izuzetnu, trideset godina dugu karijeru povučenog i često neshvaćenog sastava koji je prodao više od 50 miliona albuma širom sveta i nastavlja da stvara nove hitove i rasprodaje koncerte.

Na promociji se moglo čuti da se ovaj veoma popularan bend poredi sa Rolling Stounsima. Takođe su bacili akcenat i na podatak da su članovi Dipeš Moda bili suviše destruktivni, kao i da su imali problema sa alkoholom i drogom.

Međutim, ovaj kompromitujući bend je davao sve od sebe da ostane na visokoj poziciji svetske elektronske muzike.

Prvo su se bavili pank pravcem da bi se zatim orijentisali na elektro pop. Odmah potom odrastaju u ozbiljan bend.

Stiv Malins je vrlo vešto uspeo da spoji muzičku scenu u Britaniji i Evropi. Za njih u knjizi navodi da su bili totalno prosečni dubinama u odnosu na ostale bendove iz tog vremena, npr. Duran, Duran i ostali.
Ključ njihovog uspeha i dugovečnosti leži u unutrašnjoj dinamici samih članova grupe.
Ovo je priča o promenama, savršenstvima i tragedijama grupe Dipeš Mod.
“Black Celebration” obuhvata celokupnu istoriju grupe uključujući snimanje albuma” Playing The Angel”, raspad koji su za dlaku izbegli i solo albume Dejva Gana i Martina Gora, i time dokazuje da je najbolja biografija ovog svetski priznatog benda.

 

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime