Akcija “Čep za hendikep” zaokružena donacijom

Akcija “Čep za hendikep” koju je pokrenula Kancelarija za mlade Bor, a potom podržali učenički parlamenti srednjih škola, Policijska uprava Bor, Alternativa Bor, udruženje penzionera Bor, kao i brojni građani, zaokružena je juče donacijom osnovnoj i srednjoj školi Vidovdan.

cep-za-hendikep

Invalidska kolica dobio je njihov učenik Miloš Komnenić, koji se nedavno vratio sa opreacije nogu iz Beograda.

“Ova kolica znatno će pomoći Milošu da se lakše kreće i zato sam jako zahvalna”, izjavila je Verica Komnenić, Miloševa majka.

“Podsetimo se da akcija “Čep za hendikep” ima višestruki karakter. Ona je edukativna, ekološka i humanitarna u isto vreme. Uz to, za samu akciju veliku zahvalnost dugujemo đačkom parlamentu gimnazije “Bora Stanković” koji je zajedno sa nama radio na osmišljavanju i pravljenju kreativnih kutija koje su postavljene po gradu za sakupljanje plastičnih čepova i aktivno učestvovali od početka akcije”, rekao je Koordinator Kancelarije za mlade, Srećko Zdravković.

Nastavljamo dalje i skoro da već imamo dovoljno prikupljenih čepova za obezbeđivanje hodalice koja će isto kao i Milošu ova kolica nekome drugom znatno olakšati svakodnevne aktivnosti.