Akcija „Od nas kreće promena“: Očišćena divlja deponija na starobanjskom putu

Oko sedamdesetoro Borana, pretežno borskih omladinaca i volontera, u okviru akcije čišćenja pod nazivom „Od nas kreće promena“ koju je organizovao Dom omladine Bor, očistilo je divlju deponiju na starobanjskom putu.

U saradnji sa Udruženjem „Alternativa Bor“, Kancelarijom za zaštitu životne sredine grada Bora i uz podršku lokalne samouprave, borski Dom omladine želeo je da ovom akcijom ukaže na jedan od velikih problema koje zagađenje otpadom predstavlja u našem gradu.

Akciji čišćenja jedne od najvećih divljih deponija u Boru odazvalo se i Javno komunalno preduzeće „3. oktobar“ ustupanjem mehanizacije, opreme i ljudstva.

Na gradsku, kontrolisanu deponiju sa ovog divljeg smetlišta odvezeno je čak sedam punih kamiona džakova i kesa za smeće.

Akciju „Od nas kreće promena“ podržali su i hotel „Albo“, Fish and burger bar „SIDRO“ i STR „Amis“.

Ovo je bila tek jedna od mnogih aktivnosti koje je Dom omladine Bor sproveo u okviru projekta „Možemo bolje“. Iz ove omladinske organizacije najavljuju još ovakvih akcija u narednom periodu.

Projekat „Možemo bolje“ je, inače, dobio podršku programa Vlade Švajcarske “Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT”, koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.