Aleksić: Ne može kineski interes da bude važniji od interesa građana Bora

Narodna stranka je u gradovima širom Srbije pokrenula akciju prikupljanja potpisa za slobodne i poštene izbore.

Bor je u sklopu ove kampanje posetio potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić koji je istakao da u ovom trenutku nema uslova za učestvovanje ove političke opcije na lokalnim izborima u Zaječaru, Kosjeriću i Preševu, zakazanim za 28. mart.

Aleksić je ukazao i na problem meštana borskih sela Slatina, Metovnica, Brestovac i Krivelj koji žive u neposrednoj blizini rudarskih objekata.

„Vi u Boru najbolje znate kako se država Srbija odnosi prema svojim građanima, ovde imate situaciju sa Ziđin Majningom i sa načinom na koji oni uzimaju zemlju od vaših komšija i sugrađana, uzimaju na silu, bukvalno plene.

Kinezima je dozvoljeno da se u našoj zemlji bahate i ponašaju onako kako ne bi mogli u normalno uređenim državama. Sramota je da jedna zemlja bude maćeha preme svom stanovništvu i svojim građanima, a majka prema nekim drugima, neka su Kinezi ili neki drugi.

Ne može kineski interes da bude važniji od interesa građana Bora“, poručio je Aksić.

„Nažalost živimo u državi potpuno razorenih institucija, ogrezloj u kriminal i korupciju, državi u kojoj svakoga dana u medijima slušamo o novim aferama vlasti.

Rasprodaju se nacionalni interesi da bi neki koji su u vrhu politike imali svoju korist. Ono što su uradili u Boru, hoće da ponove u Loznici sa rudnikom litijuma i firmom Rio Tindo. Ne misle na ekologiju i građane Srbije samo rasprodaju nacione i državne interese zarad lične i političke koriste“, rekao je Aleksić.

Predsednik Gradskog obora u Boru Dragan Marković je rekao da će Narodna stranka nastaviti poličku borbu u lokalnom parlamentu i kod nadležnih državnih institucija kako bi se zaštili interesi građana Bora i meštani okolnih sela.