Ambasadorka Australije posetila Bor: Prioritet ekonomsko osnaživanje žena

0
424

U Skupštini grada Bora danas je organizovan prijem za ambasadorku Australije Rut Stjuart u Srbiji i njene saradnike, kao i za predstavnike borskog Udruženja nastavnika inženjerskog menadžmenta (UNIM).

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Na sastanku sa gradonačelnikom Aleksandrom Milikićem bilo je reči o realizaciji projekta “Power” (Snaga) i mogućnostima saradnje grada Bora i subjekata iz Australije, pre svega u oblasti rudarstva.

Ambasada Australije je finansijski podržala realizaciju projekta “Power” koji realizuje UNIM sa ciljem osnaživanja žena za pokretanje sopstvenog biznisa.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

“Australijska ambasada pomaže nevladine organizacije u projektima ojačavanja žena u otvaranju malih i srednjih preduzeća. Veoma je lepo čuti od gradonačelnika da i grad Bor podržava ovakve vrste projekta jer, nažalost, žene ponekad osećaju da nisu u stanju da tako nešto krenu i postignu. Ono što mi kroz ove projekte radimo je da im dajemo snagu da budu svesne da to mogu da učine i pokazujemo na koji način”, kazala je ambasadorka Stjuart.

 

Gradonačelnik Milikić je istakao da grad Bor sprovodi aktivne mere samozapošljavanja i da su u budžetu predviđena značajna finansijska sredstva za one koji bi pokrenuli nova preduzeća.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

“Za nas je veoma bitno su se u saradnji UNIM-a i Ambasade Australije, kroz projekat “Power”, stekli uslovi da se održe obuke za pisanje projekata, osnivanje i vođenje preduzeća. Grad će izdvojiti bespovratna sredstva u iznosu od 200.000 dinara za one koji se odluče za pokretanje sopstvenog biznisa. Sve naše sugrađanke i sugrađani imaće priliku da uz kvalitetnu dostavljenu dokumentaciju bespovratno dobiju sredstva iz budžeta grada za samozapošljavanje”, rekao je Milikić.

Kroz projekt “Power” polaznice će na petodnevnim obukama steći znanja koja će im omogućiti da samostalno definišu poslovnu ideju, izrade biznis plan i konkurišu za sredstva namenjenim pokretanju biznisa.

Za prvi ciklus obuka prijavljeno je 20 polaznica, dok će obuke u drugom ciklusu biti održane od 25. do 29. marta.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here