Američki fudbal: Borski “Medvedi” pobedili u baražu i obezbedili Prvu ligu

0
412

Klub američkog fudbala iz Bora “Golden Bears” (Zlatni medvedi) trijumfalno je okončao takmičenje u ovoj sezoni. Borski tim je na svom terenu u baražu za opstanak u Prvoj ligi Srbije savladao “Knights” (Vitezove) iz Kleka rezultatom 28:21 (7:7, 14:0, 0:7, 7:7).

Od samog početka meča videlo se da će gosti iz Kleka biti tvrd orah za borske “Medvede”.
Iako su u baraž stigli kao drugoplasirana ekipa druge lige, “Vitezovi” se nisu predavali i imali su svoje šanse da se plasiraju u elitno domaće takmičenje.

Prve poene na utakmici postigli su gosti, Majkl Tomas sjajnim istrčavanjem i Zdravko Vuković šutem za ekstra poen.

Izjednačenje borskoj ekipi doneli su Aleksandar Bogdanović (“tačdaun”) i Saša Petrović (PAT), za rezultat 7:7, kojim je i završena prva četvrtina.

“Medvedi” su utakmicu prelomili u drugom periodu kada su se Saša Petrović i Goran Dimitrijević izborili za po jedan “tačdaun”. Uz dva ekstra poena ekipa iz “grada bakra” je povela rezultatom 21:7.

Do kraja meča viđena su još tri “tačdauna” dva su postigli gosti Majkl Tomas i Stefan Stojković, dok je u domaćem sastavu poslednji “daun” ove sezone imao Aleksandar Bogdanović.

Poene za Medvede postigli su: Aleksandar Bogdanović 12, Saša Petrović 8, Goran Dimitrijević 6, Darko Stojiljković 1 i Nikola Ilić 1.

Ovom pobedom se borski tim izborio da se i sledeće godine takmiči u Prvoj ligi Srbije, najjačem domaćem takmičenju.

Utakmica je odigrana u nedelju na terenu na Borskom jezeru.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime