Besplatne mini ekskurzije povodom Svetskog dana turizma

Povodom obeležavanja Svetskog dana čistih planina i Svetskog dana turizma borska Turistička organizacija će, u saradnji sa Društvom mladih istraživača iz Bora, organizovati besplatni jednodnevne ekskurzije za učenike tri borske osnovne škole u cilju upoznavanja dece sa turističkim potencijalima Brestovačke banje, Borskog jezera i Crnog vrha. 

borsko-jezero-hotel-bor030

Učešće u obeležavanju Svetskog dana turizma ove godine uzeće nekolicina učenika osnovnih škola „Vuk Karadžić“, „Branko Radičević“ i „Dušan Radović“, a tematska ekskurzija biće realizovana pod pokroviteljstvom Društva mladih istraživača iz Bora.

Za razliku od prethodnih godina kada su organizovane prodajne izložbe suvenira, ove godine ćemo spojiti obeležavanje Svetskog dana turizma i Svetskog dana čistih planina i učenicima naših osnovnih škola pokloniti jednodnevnu ekskurziju i obilazak Brestovačke banje, Borskog jezera i Crnog vrha i sve to zahvaljujući Društvu mladih istraživača iz Bora, koji su i finansijski potpomogli našu ideju“, reči su Bore Stankovića, vodećeg stručnog organizatora za turizam, razvoj, marketing i propagandu Turističke organizacije u Boru.

Deca će, nakon obilaska lokaliteta, moći da svoje utiske prenesu i na papir i to u obliku literarnog ili likovnog rada, a u narednom periodu je u planu i izložba tih radova.

Posebna pažnja biće posvećena obilasku Crnog vrha i meteorološke stanice na tom lokalitetu, jer zaposleni u ovoj ustanovi smatraju da je malo dece imalo prilike da upozna i uživa u lepotama prelepog ambijenta ove planine.