BIC u Boru dobio bolje uslove za rad

Biznis inkubator centar u Boru je među najboljima u Srbiji, uprkos lošim uslovima za rad.

biz-giz

Biznis inkubator centar u Boru je među najboljima u Srbiji. Otvoren je 2006. godine i od tada, kapacitet je stalno popunjen. U biznis inkubator centru trenutno posluje desetak preduzetnika koji se bave isključivo proizvodnjom.

Međutim, uslovi u kojima ovaj centar posluje su prilično loši, zbog prokišnjavanja krova. Sada će ovaj problem biti rešen, zahvaljujući sredstvima obezbeđenim preko projekata koje su raspisali Nacionalna agencija za regionalni razvoj i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju „GIZ“.

Mi smo konkurisali sa dva projekta, u vezi infrastrukture i nabavke kancelarijske opreme. Dobili smo 900 hiljada dinara za uređenje prostorija, sanaciju krova i plafona koji su bili oštećeni zbog prokišnjavanja i za postavljanje novih ulaznih vrata. Još 350 hiljada koje smo dobili na osnovu drugog projekta, iskoristili smo za nabavku računara, skenera, štampača i prateće opreme, rekla je Anabela Stojanović, direktor BIC-a u Boru.

Predstavnici Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju „GIZ“ naglasili su da imaju odličnu saradnju sa Agencijom za regionalni razvoj Srbije i da je privatni preduzetnički sektor prioritet u našoj zemlji.

Biznis inkubator centri su važan deo razvoja malih i srednjih preduzeća u Srbiji, a mi se nadamo da će centar u Boru napredovati. Mi podržavamo privatni preduzetnički sektor i to nam je, zapravo, prioritet u Srbiji. I dalje ćemo biti prisutni u toj oblasti, jer su biznis inkubator centri veoma bitan deo tog projekta, izjavio je prilikom obilaska BIC u Boru, Štefan Hajeg, predstavnik GIZ-a.

Zamenik direktora Nacionalne agencije za regionalni razvoj, Maja Pejčić, rekla je da je BIC u Boru primer kako se radi, jer se preduzetnici ovde uspešno bave proizvodnjom i dodala da će agencija nastaviti da pomaže koliko god je u njenoj moći.