Bliska saradnja zajednički interes lokalnih samouprava Borskog okruga

U Borskom upravnom okrugu danas je prijem za predstavnike javnog i društvenog života Bora, Negotina, Kladova i Majdanpeka organizovao načelnik okruga mr Vladimir Stanković.

Prijemu čiji je domaćin mr Vladimir Stanković prisustvovali su, između ostalih, Ivan Bošnjak, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora, Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, Vladimir Paunović, načelnik Zaječarskog upravnog okruga, kao i predstavnici opština Kladovo i Majdanpek.

„Ova  godina je za Borski upravni okrug bila izuzetno uspešna zahvaljujući, pre svega, zajedništvu koje naš okrug čini jakim i među boljim u Srbiji, na šta sam veoma ponosan”, rekao je Vladimir Stanković, načelnik Borskog upravnog okruga.

Grad Bor i opštine Negotin, Kladovo i Majdanpek, istakao je Ivan Bošnjak, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, nesmetano „sprovode politiku Vlade Republike Srbije na krajnjem istoku zemlje i da su najodgovorniji ljudi lokalnih samouprava i upravnih okruga u  nesmetanoj komunikaciji sa građanima i privredom”.

 “Ono što želim ekskluzivno da najavim da će se Borski upravni okrug, zajedno sa ostalim lokalnim samoupravama, pridružiti najnovijoj inicijativi za objedinjavanje Karpatskog regiona Evrope kako bi se povezali sa susednim i zemljama u širem okruženju i zajednički realizovali projekte u ovom delu Evrope”, rekao je Bošnjak.

Prisutnima su se obratili i načelnik Zaječarskog upravnoog okruga, Vladimir Paunović, predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković, kao i  Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

“Borski okrug pokazao se kao jedinstven u sprovođenju zajedničkih interesa kako Grada Bora, tako i opština Negotin, Kladovo i Majdanpek. Kao okrug imamo veće šanse da zajednički nastupamo na tržištu kad je u pitanju razvoj turizma i privrede”, rekao je Aleksandar Milikić.

Novogodišnjem prijemu načelnika Borskog upravnog okruga prisustvovali su i predstavnici vojske, policije, sudstva, tužilaštva, zdravstva, obrazovanja, ali i privrednici, mediji i drugi predstavnici javnog i društvenog života.