Bobana ipak bez finala

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Bobana Veličković nije uspela da se plasira u finale na Olimpijskim igrama u disciplini malokalibarski pištolj 25 m. U prvom delu kvalifikacija osvojila je drugo mesto, ali je u nastavku kvalifikacija zabeležila rezultat koji nije bio dovoljan za finale.

Bobana velickovic

Bobana je sa 295 krugova bila najbolja u svojoj kvalifikacionoj grupi u prvoj fazi kvalifikacija, odnosno ukupno druga, ali je „brzom pucanju“ podbacila i sa 281 krugom (93+95+93), odnosno 576 krugova ukupno, nije uspela da se plasira u polufinale.

Arunovićeva je kao četvrta (293 kruga) završila prvi krug kvalifikacija, ali je kao i njena reprezentativna koleginica u „brzom pucanju“ bila nešto lošija. Upucala je 283 kruga i sa ukupno 576 krugova ostvarila identičan rezultat kao Veličkovićeva.

Boranka je pre dva dana bila sedma u finalu u konkurenciji vazdušni pištolj na 10 metara, dok Arunovićeva nije ušla među osam najboljih.

Sistem takmičenja je takav da su se prvo pucale tri serije po 10 hitaca za pet minuta, a onda „brzo pucanje“ u kojem su takmičarke imale tri serije od po 10 hitaca sa tri sekunde pauze između svakog i sedam sekundi pauze između serija.

Polufinale i borba za medalje počinju u 20:30 časova.

(SK / Bor030)