Bogatija ponuda usluga: U hotelu „Jezero“ otvorena apoteka

U hotelu „Jezero“ otvorena apoteka. Ponuda usluga hotela „Jezero“ na Borskom jezeru od danas je bogatija za još jednu – JU Apoteka Bor otvorila je ovde svoj objekat.
jezero-hotel-bor
foto: Kolektiv
U apoteci „Jezero“, koja će raditi svakog dana od 11 do 15 časova, osim lekova, moći će da se nabavi i sve ostalo (preparati, dijetetski proizvodi, suplementi, razna pomagala, sanitetski materijal, papuče) za šta ima dozvolu za rad.
„Nadamo se da će ovaj naš objekat „pokriti“ potrebe gostiju hotela, ali i građana koji žive u okolnom naselju. Takođe, očekujemo da ćemo ovim potezom poboljšati turističke usluge na ovom području“, rekla je, tom prilikom, Snežana Janković, v. d. direktora Apoteka Bor.
„Na kvalitetu hrane, usluga, smeštaja, kozmetike ne sme da se štedi. Gosti mora da imaju kompletan komfor, a mi da troškove držimo pod kontrolom“, rekla je Milica Milovanović, upravnica „Jezera“.

Uoči predstojećih praznika zanimljivo je da je novogodišnji aranžman hotela rasprodat još početkom godine. Kako nam je rekla Milica Milovanović, upravnica „Jezera“, to je velika satisfakcija, pošto su 60 odsto tih gostiju „povratici“ koji su najluđu noć ovde dočekali i prethodnih godina i time potvrdili da su zadovoljni uslugama hotela. Od njih 230, 137 će biti iz Bugarske (zahvaljujući odličnoj saradnji sa Turističkom agencijom Yubim iz Sofije), 15 iz Rumunije i ostali iz Srbije. Domaćini su se potrudili i pripremili im raznovrstan i bogat program (turnir iznenađenja u pain ball-u, sportsko-rekreativne aktivnosti, organizovano čuvanje dece).
„Ove godine u našem hotelu zabeleženo je 22.574 noćenja, što je osetan rast u odnosu na prethodne (20.000 u 2014.). Veliki poduhvat bio je i otvaranje etno-restorana „Jezerce“ (polovinom avgusta). Ulaganje se isplatilo, jer je i na Borskom jezeru, a i u Boru nedostajao takav objekat. Nadamo se da ćemo ga sledeće godine još više unaprediti (povećati kapacitet kuhinje, nastaviti uređenje parkinga i staza). Ove godine popločali smo pontonske bazene, osigurali dno, osposobili tuševe, postavili kabine za presvlačenje, klupe i kontejnere duž plaže. Trudimo se da unapređujemo okolinu, ne samo hotelskog kompleksa, već i celog Borskog jezera. U hotelu više nema slobodnog prostora za velike izmene, ali stalno dodajemo neke sitnice koje gosti primećuju. Novi sadržaj koji planiramo za sledeću godinu je iznajmljivanje pedalina i čamaca gostima tokom letnje sezone“, naglasila je Milovanović.

Naša sagovornica dodaje da se i dalje oslanjaju na kongresni (poslovni) turizam, jer njime mogu da se bave tokom cele godine. Poseban izazov u 2015. bio je organizacija Kongresa flotera „Mecco Minerals“-a, čak četiri seminara Parking-servisa iz Beograda, boravak fudbalera „Crvene zvezde“… Tu su i posebni uslovi i pogodnosti za organizovane grupe i sindikate, koji uvek urode plodom, lepa i korisna saradnja sa brojnim turističkim agencijama. Već sada „Jezero“ ima dosta zakazanih aranžmana, skupova i manifestacija za narednu godinu.

„Ne samo u ovoj teškoj situaciji koja je zadesila celo preduzeće, ovde se stalno trudimo da povećamo prihode, uz minimalne troškove koje nastojimo da smanjimo. Svaki dinar koji nam ostane ulažemo u poboljšanje ponude hotela. Mnoge stvari radimo i pravimo sami. Međutim, na kvalitetu hrane, usluga, smeštaja, kozmetike, ne sme da se štedi. Uvek mogu da se nađu proizvođači koji će garantovati kvalitet za nižu cenu, kako gosti ne bi osetili mere štednje. Oni mora da imaju kompletan komfor, a mi da držimo troškove pod kontrolom“, zaključuje upravnica „Jezera“.