Bor bez novih slučajeva zaraze, 10 oporavljenih

Na teritoriji grada Bora u prethodna 24 sata nije bilo potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, dok su se 10 pacijanata oporavila, rekao je na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Ukupan broj obolelih osoba na području grada od početka testiranja je ostao je 116, od kojih je 64 osoba izlečeno, dok su tri osobe preminule od posledica virusa.

“Optimističan je podatak da od poslednjih informacija nije registrovan ni jedan novooboleli, kao i činjenica da je iz dana u dan sve veći broj osoba sa teritorije grada koje su izlečene od Covida 19”, kazao je Milikić.

Prema njegovim rečima ovi podaci ne treba da izazovu opuštanje i da je neophodno da Borani ostanu disciplinovani i da se pridržavanju propisanih mera.

“Bez obzira na dodatno popuštanje mera donetih u cilju prevencije širenja zarazne bolesti COVID-19, apelujemo na sve građane da se pridržavaju propisanih mera zaštite i poštuju socijalnu distancu, a Grad Bor će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem svih aktivnosti na sprečavanju širenja virusa”, izjavio je gradonačelnik. 

U Boru je od početka pandemije testirano je 648 osoba, dok se čekaju rezultati za 133 osobe. Pod merom obavezne samoizolacije nalazi 126 stanovnika Bora.