Bor dobija novi vrtić kapaciteta 120 mesta. Država izdvojila značajna sredstva

1
2046

Podršku iz Fonda za lokalne samouprave dobilo je 59 gradova i opština, a među njima i Bor.

Opština Bor je na konkursu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za realizaciju projekta rekonstrukcije zgrade u kojoj će biti smešten novi vrtić za decu dobila devet miliona dinara.

Reč je o rekonstrukciji zgrade u ulici Dobrivoja Radosavljevića Bobija u kojoj će, po završetku radova, biti formirana celina za predškolsko obrazovanje u Boru, kapaciteta 120 deteta.

“Plan lokalne samouprave je da do septembra ove godine otvorimo vrtić. Mi smo iz budžeta, inače, za novi vrtić izdvojili 17,8 miliona. Razliku sredstava, od opredeljenih i ovih dobijenih iz Ministarstva, ćemo opredeliti za uređivanje Savače, tako da će definitivno novac koji je namenjen najmlađima ostati za namenu razvoja infrastrukture i objekata za potrebe najmlađih naših sugrađana”, kaže za Bor 030 Aleksandar Milikić, predsednik opštine Bor.

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu podržao je sa 262 miliona dinara 33 projekta  infrastrukturnih radova na vrtićima, školama, objektima kulture, sporta i javne uprave, kao i na komunalnoj infrastrukturi, javnim parkovima i rasveti.

Pored opštine Bor, Ministarstvo je odobrilo tri miliona dinara za adaptaciju bioskopske sale Kulturno obrazovnog centra u opštini Boljevac.

Od ostalih opština u okruženju, opštini Negotin je u kategoriji projekata za nabavku savremenih informacionih tehnologija odobreno 3,1 milion dinara za projekat unapređenja rada lokalne poreske administracije kroz nabavku informacionog sistema za podršku administriranju  fiskalnih formi u Opštinskoj upravi, a opštini Kladovo, u kategoriji projekata organizacije kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija 500.000 dinara za 35. “Zlatnu bućku Đerdapa” u Tekiji.

1 KOMENTAR

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime