Bor dobija stadion nalik milanskom „San siru“?!

Na mestu sadašnjeg stadiona omladinskog fudbalskog kluba „Bor“ u narednih godina dana mogao bi da bude izgrađen novi velelepni stadion nalik milanskom „San siru“.

Foto: www.aviewoncities.com
San siro / Foto: www.aviewoncities.com

Bogoljub Stepanović, predsednik sudijske organizacije Fudbalskog saveza Srbije (FSS) u izjavi za Televiziju Bor istakao je da je borski fudbal u ekspanziji i da je dobro što sve više klubova iz dva okruga istočne Srbije nastupaju u višim rangovima. Međutim, cilj FSS-a je da ovaj deo Srbije ima predstavnika u prvoj ligi.

„Imamo cilj da zaječarsko-borski okrug dobije prvoligaša“, priznao je Stepanović na Borskom jezeru, gde je održan jednodnevni sudijski seminar.

Prema njegovim rečima, u Boru bi uskoro mogao da bude izgrađen novi stadion sa 5.000 mesta, koji bi ličio na stadion „San siro“ u Milanu.

„Razgovarajući sa lokalnom samoupravom i rukovodstvom basena Bor, sigurni smo i stekli smo utisak da će Bor u narednih godinu dana praviti stadion sa 5.000 mesta, velelepni stadion na kome će igrati državna reprezentacija. Projekat je sličan Milanovom stadionu”, rekao je Stepanović.

U gradu bakra već nekoliko godina se pominje rekonstrukcija starog i oronulog stadiona OFK Bora, ali zbog nedostatka novca nije izvesno kada će do nje doći.

(TV Bor / IST media / Bor030)