Bor ima potencijale da postane kvalitetan vaterpolo centar

0
65

Međunarodni juniorski vaterpolo turnir “Bor 2017” je otvoren juče na bazenima Ustanove “Sportski centar”. Bor je po drugi put u saradnji sa vaterpolo Savezom Srbije organizator međunarodnog vaterpolo turnira, ove godine juniorskog.

Ovaj sport je u Boru tek u povoju ali umnogome utiče na mlade jer je Srbija jedna svetska vaterpolo sila, rekao je između ostalog Igor Janković, predsednik organizacionog odbora turnira i član Opštinskog veća zaduženog za sport i omladinu.

“Vaterpolisti su prezadovoljni uslovima i samo su potvrdili prošlogodišnje mišljenje njihovih starijih kolega . Kako su nam preneli iz vaterpolo Saveza Srbije, oni su u nekim situacijama plivali i u mnogo lošijim olimpijskim bazenima nego što su borski. Bor ima sve preduslove da postane jedan kvalitetan vaterpolo centar”, izjavio je Igor Janković.

Bor je ovih dana domaćin vaterpolistima praktično svih bitnih vaterpolo zemalja. Postoje indicije da međunarodni vaterpolo turnir u Boru postane tradicionalan.

“Moje mišljenje je da Bor ima kapaciteta i finansije za tako nešto. Ideja je odlična i nadam se da ćemo uspeti da je u saradnji sa vaterpolo Savezom Srbije i realizujemo”, dodao je Janković.

Ove godine će mladi vaterpolisti biti fokusirani samo na pripreme i na što bolju spremu za svetsko prvenstvo koje ih očekuje, tako da neće imati priliku da se upoznaju sa svim znamenitostima Bora i okoline.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime