Bor obeležava „Sat za našu planetu“ manifestacijom u Domu omladine

Najveća globalna ekološka akcija „Sat za našu planetu“ biće održana u subotu 30. marta u Boru pod sloganom „Skini se s plastike, navuci se na prirodu“.

Manifestacija u čije je učešće uzelo nekoliko borskih ekoloških i omladinskih organizacije počinje u 20 sati predavanjem na temu zagađenja životne sredine plastičnim otpadom.

Od 20 sati i 30 minuta, kao i širom sveta, simboličnim gašenjem svetla na sat vremena biće ukazana važnost očuvanja planete.

Planirano je da program bude upotpunjen muzičkim nastupom uz zvuke akustične gitare.

Ovogodišnju akciju „Sat za našu plantu“ u Boru organuzuje Кancelarija za mlade u saradnji sa Društvom mladih istraživača, udruženjem Alternativa Bor, Кancelarijom za životnu sredinu, Čitaonicom „Evropa“ i domaćin udruženjem Dom omladine Bor.

Akcija „Sat za našu planetu“, u svetu poznata kao Earth Hour, prvi put je održana u Sidneju 2007. godine, a danas se obeležava u više od 180 zemalja.

Najpoznatije svetske znamenitosti poput Ajfelovog tornja, rimskog Koloseuma i londonskog Big Bena, isključivanjem javne i dekorativne rasvete, i ove godine će ponovo utonuti u mrak.

Srbija je deo ove akcije od 2009. godine, a 2018. učešće je uzelo više od 200 partnera – gradova, opština, organizacija, institucija, škola i vrtića.