Bor slavi maturante: Održana šesta manifestacija „Maturski ples“ [FOTO]

Šesti po redu Maturski ples u Boru okupio je učeniku završnih godina iz svih borskih srednjih škola u spektakularnoj manifestaciji koja je održana 30. maja ispred Doma kulture.

Ova svečanost, koja obeležava kraj srednjoškolskog obrazovanja, privukla je veliki broj učenika, njihove porodice i građane koji su došli da podrže maturante.

Oko 400 učenika okupilo se na gradskom šetalištu kod kružnog toka na „trećem kilometru“ i zajedno krenulo u defile ulicom Moše Pijade sve do Doma kulture. Svi su bili vidno ponosni dok su prolazili pored građana koji su ih pozdravljali i bodrili.

 

Posebna pažnja posvećena je personalizovanim majicama koje su nosili maturanti. Svako odeljenje imalo je svoje majice u određenoj boji sa jedinstvenim porukama i natpisima.

Nakon šetnje, maturanti su se okupili ispred Doma kulture gde su izveli muzičko-zabavni program. Maturanti iz svake škole predstavili su se sa svojim talentima i izveli prigodne nastupe.

Sa bine je upućen apel publici da pošalje SMS poruku sa sadržajem 1233 na broj 3030 kako bi pomogli u lečenju mlade Boranke Marije Gambošević, što je dodatno pokazalo solidarnost i humanost ovih mladih ljudi.

Nakon prigodnog programa, usledio je maturski ples, čiji su koraci bili vredno vežbani.

Maturanti su se prepustili ritmu muzike i zajedno izvodili plesne korake. Valcer i okretne igre ča-ča-ča pružile su priliku maturantima da zasijaju na plesnom podijumu, dok su neizostavna kola okupila sve prisutne i unela radost i veselje u atmosferu.

Manifestaciju „Maturski ples“ upotpunio je Aco Pejović svojim dvosatnim solističkim koncertom u prepunom amfiteatru Doma kulture.

On je oduševio prisutne maturante, Borane i njihove goste iz okolnih gradova, stvarajući nezaboravnu atmosferu i dodatno podižući energiju ovog svečanog događaja.

Manifestaciju, koja je posle tri godine ponovo održana, organizovali su Centar za kulturu grada Bora i borske srednje škole, pod pokroviteljstvom Grada Bora.