Bor sutra dobija novo rukovodstvo

1
28

Na sutrašnjoj sednici Skupštine opštine Bor odbornici će izabrati novog predsednika Opštine, njegovog zamenika, predsednika Skupštine i članove Opštinskog veća. 

grb logo Opstina Bor

Sednica je zakazana za sutra sa početkom u 9 časova, a pred borske parlamentarce biće 5 tačaka Dnevnog reda.

Najzanimljivije su svakako one koje se tiču izbora novih čelnika grada.

“Prekomponovana” vlast koju čine odbornici Srpske napredne stranke (SNS), Ujedinjenih regiona Srbije (URS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) smenila je prošle nedelje Nebojšu Videnovića (URS) dotadašnjeg predsednika Opštine, a u političkim krugovima grada se govori da će umesto njega biti izabran Saša Vukadinović, kadar SNS-a.

Umesto Dragana Žikića (SPS) koji je obavljao funkciju predsednika Skupštine opštine Bor najverovatnije će biti izabran njegov stranački kolega Dobrica Đurić.

Promene će pretrpeti i sastav Opštinskog veća iz koga će biti zamenjeni članovi Demokratske stranke (DS).

Javna preduzeća podeljena

Posle promena na čelu Opštine doćiće na red i promene direktora javnih preduzeća i ustanova.

Prema pisanju “Novosti”, SNS će “dobiti” Direkciju za izgradnju Bora, JKP “3. oktobar”, Sportski centar, Biblioteku, Apotekarsku ustanovu, Turističku organizaciju, Vodovod i Centar za kulturu.

URS-u će “pripasti” Toplana, ŠRIF (Radio televizija Bor), Centru za socijalni rad, Biznis inkubator centar i JU „Borski turistički centar“.

Socijalistima ostaju Javno preduzeće za stambene usluge, Muzej Rudarstva i metalurgije i Predškolska ustanova „Bambi“, a najverovatnije je da će “preuzeti” i JP „Gerontološki centar“.

1 KOMENTAR

  1. pa ti narode posle glasaj,a stranke dele kolac kao da je njihovo a odgovornost za los rad niko ne snosi…jahace nas dok se ne opametimo.
    cak i biblioteku dele a ko je od njih u istu ikada usao.Unutra ima knjiga u kojima pisu neke pametne stvari a ne sluze samo za kacenje kiclustera i ispaljivanje topovskih udara par dana u godini.
    A CIJE SU FONTANE!!!!!

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here